Home » Andet » Visuelt design på den nemme måde
Visuelt design på den nemme måde

Visuelt design på den nemme måde

Share

En række suveræne onlinetjenester gør det til en leg at lave flot design i alt fra skøre billedcollager og sjove festinvitationer til professionelt præsentationsmateriale

Det har aldrig været lettere at samle tekst og billeder, så det ser flot ud til både print og e-mails eller til at poste på sociale medier. Visuelt design er nu noget for alle takket være nettets mange brugbare og intuitive designtjenester.

Lad os begynde i den simple ende med billedcollager, hvor der faktisk er et væld af gode muligheder at vælge imellem. De fungerer nogenlunde ens ved, at man vælger designskabelon, trækker billeder ind på et blankt lærred, tilføjer baggrund, mønstre, rammer, og, vupti, har man en fin collage. Prøv Collage, Fotor, eller Picmonkey Collage.

Sjovt at lege med

Tjenesten Canva går skridtet videre og rummer hele pakken af designmuligheder, de er tilmed en fornøjelse at give sig i kast med. Man starter med at vælge designform og -type – er det et Facebook-coverbillede, en plakat, en billedcollage eller et almindeligt A4-brev, der skal designes?

Herefter får man et udvalg af skabeloner at lægge ud med, hvor tekst, farver og billeder frit kan udskiftes. Man kan også tilføje et væld af grafiske elementer som tekstbannere, ikoner, pile, knapper, tegninger og badges for at give designet mere liv.

[pt id=’2033359′ size=’large’ link=’file’]

 

Skabelonerne hjælper godt på vej til et flot resultat, og ellers har Canva også postet en række designvejledninger, som giver gode tips til godt design. Prisstrukturen er også dejligt simpel, og Canva er heldigvis helt gratis at bruge langt hen ad vejen. Så længe man holder sig til Canvas mange flotte, gratis elementer eller uploader egne billeder og grafik.

Mere avancerede grafiske elementer og fotos koster 1 dollar at anvende, men man betaler i så fald først, når man er tilfreds og beslutter at eksportere sit færdige layout.

Design for de hårde negle

Har man lidt hård hud på designerfingrene og vil prøve kræfter med en decideret billedbehandlingstjeneste, er Picmonkeys Editor lige til at gå til og giver hurtigt flotte resultater. Men har man mod på lidt flere funktioner, har Adobe også lanceret en gratis Photoshop Express editor til onlinebrug.

Udvalget af funktioner slår dog på ingen måder mulighederne hos Pixlr, der er et imponerende avanceret billedbehandlingsprogram, der kører kvit og frit via browseren. Her kan man redigere alskens billedfiler, kombinere med tekst og arbejde i flere lag, som nogle måske kender det fra betalingsprogrammet Adobe Photoshop.

Mange muligheder får man også hos Lucidpress, der minder om et decideret layoutprogram til plakater, foldere og præsentationsmateriale a la Adobe InDesign. I den gratis version kan man eksportere sine layouts som PDF-filer i skærmkvalitet, som ikke er velegnet til at udskrive, men er i orden, hvis layoutet blot skal sendes rundt i en mail.

Avancerede brugere vil sætte pris på at kunne rette layout af billeder og tekst ned til mindste detalje, mens der samtidig er en række stærke online-funktioner som integration af YouTube-videoer i dokumenter samt mulighed for at samarbejde online om at udforme et produkt.


TAGS
Fotor
Guide
Pixlr
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S