Home » Programmering » Visual Studio Code – den nye konge hos programmørerne
Visual Studio Code – den nye konge hos programmørerne

Visual Studio Code – den nye konge hos programmørerne

Share

Teksteditoren Visual Studio Code fra Microsoft har på få år formået at blive en af de mest populære tekst-editorer hos både udviklere og administratorer

Valg af teksteditor er nærmest et religiøst spørgsmål. Hvis en bruger først har vænnet sig til en konkret applikation, er det umådeligt svært at flyttet vedkommende til en ny editor. Den ene udvikler elsker Sublime Text, den anden har altid brugt Notepad++, den tredje kan simpelthen ikke fungere uden UltraEdit, og den fjerde er bundet til VIM grundet en årelang erfaring med mainframe. Men inden for de sidste par år er kampene blevet mindre, fordi Visual Studio Code (VSC) er blevet en stor spiller.

VSC kom i første version i 2015 og er i forhold til de fleste andre editorer udviklet i rene webteknologier og så gjort brugbar på desktop (Windows, OS X og Linux) ved hjælp af Electron-projektet. Så i virkeligheden er VSC en webapplikation afviklet i en Chromium. Yderligere er VSC gratis for alle og open source via GitHub med en MIT-licens.

Det grundlæggende

Et kig på projektets GitHub-repository afslører, at der er mange ud over Microsoft, som tilføjer kode, og hvis du er udvikler med TypeScript-erfaring, kan det kun anbefales at kopiere projektet og prøve at bygge det. Det er spændende at se, hvordan en så succesrig applikation er kodet, og måske kan du finde simple issues markeret med ”help-wanted”, som du kan tilføje kode til. 

VSC er udviklet som en hurtig og effektiv editor, og det mærkes tydeligt, når man arbejder med applikationen. Selv på en mindre kraftig maskine er den super responsiv, og den går næsten aldrig ned.

Se også:  Del1: Kod et livligt og legendarisk skydespil

Overbliksbillede med hele editoren.

Ud over de helt basale editor-funktioner kan VSC både håndtere multipel cursor-redigering, kolonnemarkering og indbygget farvning af indholdet i tekstfiler afhængig af fil-typen. I JavaScript, JSON, HTML, CSS, TypeScript, C# og flere andre tilbydes IntelliSense, således at mulige metoder eller opmærkninger kan vælges på en liste. Til de fleste andre filtyper findes der udvidelser med den ønskede IntelliSense. Mange af de gængse filtyper kan ligeledes formateres automatisk efter angivne regler, men også her kan funktionaliteten tilrettes med udvidelser. VSC kan håndtere et hav af forskellige tegnsæt, og det er nemt at skifte mellem de forskellige muligheder. Til HTML og CSS er der indbygget support for Emmet-snippets, så produktiviteten er i top.

Se også:  Sjovt og kreativt: Få børnene til at lege med kodning

VSC har en indbygget terminal, der afhængig af operativsystem supporterer blandt andet Command Prompt, Bash, PowerShell, Git Bash og WSL Bash (Windows Subsystem for Linux). Det er nemt at skifte imellem de forskellige typer, og man kan have flere åbne på samme tid. Det kan være praktisk i mange forskellige typer af udviklingsflow.

Stærk til udvikling

VSC kan benyttes som en almindelig teksteditor, men det er især i forbindelse med udvikling, den viser sin styrke. I de supporterede sprog (JavaScript, TypeScript samt sprog tilføjet ved hjælp af udvidelser) er det nemt at navigere til og fra en type, medlemstype eller et symbol, og der er en masse fancy ”peek”-funktionalitet. Yderligere er der indbygget en del funktioner relateret til refactoring, så det er nemt at omdøbe typer, medlemmer eller variabler. Der er ligeledes en del avancerede funktioner, som gør det muligt at ændre koden automatisk. Eksempelvis kan en blok kode meget nemt flyttes til en selvstændig metode.

TAGS
kode
kodning
programmering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S