Home » AOD Pro » Ny trussel vinder frem: Malware kommer ind i virksomheder fra USB-sticks
Ny trussel vinder frem: Malware kommer ind i virksomheder fra USB-sticks

Ny trussel vinder frem: Malware kommer ind i virksomheder fra USB-sticks

Share

Det lyder næste for utroligt til at være sandt. Men det er ganske vist, at malware ikke kun kommer fra mails og fra nettet, men også fra små USB-sticks, som intetanende medarbejdere og privatpersoner indsætter i deres pc

Der var engang – og det er længe siden – at computervirus primært kom ind i computere gennem disketter og USB-sticks. Men metoden lever stadigvæk, viser en ny rapport ifølge den tyske udgave af ZDNet.

For nylig sendte den russiske hackergruppe Fin7 gaveæsker ud pyntet med guldbånd. Bag indpakningen lå en USB-stick med falske Amazon-kuponer til en værdi af 500 US-dollar. Fristende!

Flyder i lobbyer og på p-pladser

USB-sticks kan også blive placeret i en virksomheds lobby eller kastet ind på virksomhedens parkeringsplads. Påskrifter som “Årlig bonusplan” eller “Vores bryllupsbilleder” vækker finderens nysgerrighed, og han eller hun åbner så USB’en i sin computer. Bonusplan og billeder er der måske ikke så mange af, men i al ubemærkethed har en eller anden form for malware sneget sig ind,

Se også:  Sikkerhedsekspert om Log4Shell: Uvisheden er det værste

Ifølge rapporten Proofpoints 2022 State of the Phish Report har halvdelen (54 procent) af de adspurgte organisationer verden over rapporteret om USB-baserede angreb i 2021, en stigning på mere end 15 procent fra 2020.

Forløber for ransomware

En af gevinsterne – set fra hackernes side – er, at de på denne ret ukendte måde kan overtage styringen af en computer ved hjælp af såkaldt HID-spoofing (Human Interface Device). Her registrerer USB-sticken sig selv som et tastatur eller en mus og udsender automatisk kommandoer. Hackeren kan herefter kontrollere computeren, som om han sad foran den. Denne teknik kan også bruges som første fase i et ransomware-angreb.

Se også:  Sådan undgår du en fejl 404

Hvordan man undgår det? Man kan spærre alle USB-indgange eller forbyde brug af USB-sticks generelt. En bedre mulighed er nok kun at tillade bestemte USB-enheder, som arbejdspladsen giver medarbejderne. Alle andre udefra kommende USB-sticks kan så forbydes.


TAGS
Hackere
malware
ramsomware
sikkerhed
USB

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S