Virtuelt teleskop

Virtuelt teleskop

Share

Flyv gennem universet med virtuelle stjernekort

Microsofts Worldwide Telescope er et glimrende alternativ, hvis man ikke er den glade ejer af en stjernekikkert. Det er der jo nok de færreste af os der er, når det kommer til stykket.

Læg dertil, at programmet fra Microsoft er ganske gratis, så virker det ganske fornuftigt. Programmet fungerer under Windows 2000/XP/Vita/7. Men Worldwide Telescope kan også anvendes i en webklient-udgave, hvis du ikke ønsker at installere programmet på din computer, eller alternativt hvis du er Mac-bruger.

Worldwide Telescope er et af den type programmer, man bedst oplever selv. Det er selvfølgelig et smalt program, men hvis man interesserer sig for astronomi, er den bestemt et kig værd. Programmet anvender billedmateriale, der er optaget fra en lang række teleskoper på landjorden såvel som i verdensrummet.

Se også:  Guf for lydnørder

Mange muligheder

Det er muligt selv at udvælge de forskellige himmellegemer, man vil betragte, eller man kan tage en interaktiv tur rundt i rummet. Det er rimeligt bredt, hvad man kan betragte, lige fra vores eget solsystem over galakser, stjernetåger, himmelske hændelser med mere.

Ascom-platformen understøttes også, hvilket betyder, at det skulle være muligt at tilslutte et kompatibelt stjerneteleskop og kontrollere det via programmet. Den mulighed havde vi dog måske ikke så overraskende ikke.

Der er i det hele taget en del muligheder, også for at filtrere blandt det viste billemateriale. Blandt andet gradvist at blende de enkelte billeder mere eller mindre sammen med baggrunden, der omgiver det optagne billede.

Se også:  4 stykker gratis software

Det er også muligt at vælge mellem en lang række billedtyper af samme motiv, herunder infrarøde optagelse, forskellige syntetiske billeder og i det hele taget billeder, der anvender forskellige teknikker til betragtning af verdensrummet.

Worldwide Telescope 3.0.60 Beta
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris

Alt om DATA siger

Fint astronomiprogram til den vordende amatørastronom

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne