Home » Virtual Reality » Singapore får en virtuel tvilling
Singapore får en virtuel tvilling

Singapore får en virtuel tvilling

Share

Med brug af avanceret software, sensorer og 3D-teknik har østaten Singapore skabt en interaktiv og virtuel dublet, kaldet Virtual Singapore-modellen , der gør det muligt at følge byens liv og udvikling i realtid og fem detaljeringstrin

2050 forventes to tredjedel af alle mennesker i verden at bo i byerne.

Og 90 procent heraf vil være koncentreret i Afrika og Asien.

Allerede i dag forbruger verdens byer 75 procent af alle ressourcer og er skyld i en lige så stor del af klodens samlede udledning af kultveilte, CO2.

En af disse storbyer er den selvstændige østat Singapore med et indbyggertal på omkring 5,6 millioner mennesker, der skal deles om et landareal på 718 kvadratkilometer.

Byen er gennem de sidste ti år vokset markant, men står nu også over for enorme udfordringer i form af pladsmangel, befolkningstæthed, stigende ældrepopulation, almindelig befolkningstilvækst og vigende fødselsrate.

Derfor offentliggjorde premierminister Lee Hsien Loong i 2014 en 4-årsplan, der vil gøre hele Singapore til en ”smart nation”.

Se også:  Virtual Reality [TEST]: Hvilket VR-headset er bedst?

Singapore har allerede i dag sensorer og kameraer sat op over alt i byen, og de afgiver data om alt fra renholdelsen af offentlige områder til busruternes punktlighed.

Problemet er bare, at disse data kun udnyttes spredt og ukoordineret og bliver lagt ind på diverse tilfældige servere uden fælles format, platform eller plan.

Men samlede man alle data i en virtuel udgave af byen, som alle kunne have adgang til på nettet, ville såvel myndigheder som erhvervslivet og alle byens almindelige indbyggere kunne få et helt nyt og omfattende indblik i bystatens tilstand og puls.

Ministerens vision for en ”smartby” er at inddrage disse sensorer og data og lade datasættene sammen med myriader af andre både eksisterende og nyindsamlede it-informationer blive forenet i ”Virtual Singapore”.

 

Digital 3D-model over byen

Det betyder, at Singapore som første storbynation i verden får en komplet og omfattende digital 3D-model af hele byen, der kan tilgås interaktivt via nettet og afvikles på såvel store offentlige displays og infoskærme som almindelige computere, tablets og mobiltelefoner.

Se også:  Ensom i verdensrummet

Rio de Janeiro har ganske vist i anledning af de netop afholdte olympiske lege etableret et lignende “datacenter”, der er i stand til at indhente digital information om alt fra elforbrug, vandforbrug, affaldshåndtering, trafik og kriminalitet, men kun myndighederne har adgang til disse data.

Virtual Singapore skal være en portal, som alle indbyggere i Singapore skal kunne bruge og hente informationer fra i fuld 3D og realtid.

Virtual Singapore ligner på mange måder det kendte bysimulationsspil SimCity, men er dog med sin pris på 73 millioner dollar ikke så lidt dyrere.

Til gengæld kan simulationen på forbløffende overbevisende måde anskueliggøre østatens udvikling, liv og puls i realtid, når den ”digitale tvilling”, som modellen også kaldes, erklæres færdig til ibrugtagning senest i 2018.

Basis i 3D-modellen af Singapore er en række højopløste billeder taget både lodret ned og skråt ned fra lavtgående fly.

Basis i 3D-modellen af Singapore er en række højopløste billeder taget både lodret ned og skråt ned fra lavtgående fly.

1 2 3 4Næste

TAGS
big data
overvågning
Overvågningssamfundet
virtual reality
Virtuel verden

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S