Home » Virtual Reality » Virtual Reality [TEST]: Hvilket VR-headset er bedst?
Virtual Reality [TEST]: Hvilket VR-headset er bedst?

Virtual Reality [TEST]: Hvilket VR-headset er bedst?

Share

Virtual reality er kommet langt. Nogle synes måske ikke, at teknologien sidder lige i skabet endnu, men især de seneste år er det gået fremad. Siden Palmer Luckey brød igennem med det oprindelige Oculus Rift, er der dukket en del konkurrenter op – især HTC Vive og det nyere Valve Index. Oculus har ikke hvilet på laurbærrene, og der er masser af liv i teknologien. Men hvilken model er bedst. Vi sender tre kombatanter i ringen    

1 Oculus Rift S

2 HTC VIVE Cosmos

3 Valve Index

Her er boksekampens tre deltagere. Oculus Rift S er den seneste reinkarnation af den banebrydende, originale Rift. HTC’s seneste VR-headset kan tilsluttes en trådløs adapter. Den tredje deltager er måske mindre kendt. Valve Index er også nytilkommeren blandt de tre testdeltagere.

1. OMGANG

Valuta for pengene

Se også:  Derfor går det galt, når du bruger virtual reality

Trods en uforskammet pris i starten solgte Valve ganske godt. Da spillet Half Life: Alyx kom, blev headsettet endda udsolgt for anden gang siden premieren. Siden er prisen faldet noget (sælges herhjemme via Steams onlinebutik for 1079 euro), så headset-kittet ligger lidt over Vive Cosmos’ pris på 6800 kr. Rift S er mere budgetvenligt med en pris på cirka 4300 kr.

Den markant lavere pris, betyder ikke, at der er mange ulemper ved Oculus-produktet. Javel, Rift er det ældste af de tre headset, og opløsningen er lidt lavere, men det yder stadig ganske godt i kombination med en VR-ready pc. Rift S har også den laveste opdateringsfrekvens af det tre, men kun med en smal margin. På mange måder får du, hvad du betaler for her. Men Rift S giver helt sikkert god værdi for pengene.

Se også:  Virtual reality er altid en lovende teknologi – her er status lige nu

Det betyder ikke, at de to andre deltagere i testen leverer dårlig værdi for investeringen. Men altså, når man betaler omtrent det dobbelte for Valve sammenlignet med Oculus, så føler man sig en smule snydt, især fordi headsettene på markedet ligger så tæt i ydelse. Både Index og Cosmos blev i forbindelse med deres lanceringer kritiseret for at være for kostbare, og så længe der er fine, overkommelige alternativer (herunder Sonys bestseller PSVR), så er kritikken berettiget.

Vinder: 

Oculus Rift S

1 2 3 4Næste

TAGS
virtual reality
VR

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S