Nu bliver virtual reality rent tivoli

Nu bliver virtual reality rent tivoli

Share

En mildest talt uvirkelig oplevelse venter gæsterne i verdens første virtual reality-park, The Void, som snart åbner i Utah i USA

Hvorfor bare spille et spil på din skærm, når du kan opleve det med kroppen?

Det var spørgsmålet, som it-iværksætteren Ken Bretschneider (der tidligere har stået bag sikkerhedsfirmaet DigiCert) stillede sig selv – og derved fik ideen til verdens første virtual reality-baserede forlystelsespark, som snart åbner nær Salt Lake City i den amerikanske stat Utah. I The Void bliver du sluppet løs i et sælsomt univers, hvor du kun har virtuelle våben til at forsvare dig mod onde kræfter af snart sagt enhver art på Jorden og i verdensrummet, hvor ingen kan høre dig skrige.

Du skal dog først iføre dig en særlig hjelm, vest og handsker. Når du er klar, bliver døren til en række verdener lukket op, og du bevæger dig langsomt og årvågent ind gennem gange, der føles endeløse, fordi du føres rundt i cirkler, og de virtuelle omgivelser skifter konstant. Hvert rum, der er på cirka 20 x 20 meter, er opbygget af flytbare vægge beklædt med skumgummi, så det er let at flytte om på dem og tilbyde nye eventyr.

Fra troldmænd til dinosafari
Du skal starte med at vælge, hvilke missioner og verdener du vil bevæge dig ind i. I The Voids virtuelle verden kan du så udforske hjemsøgte slotte og fremmane onde ånder i en underjordisk krypt.

Se også:  Google klar med virtual reality-brille

Men du kan også tage på dinosaursafari og deltage i drabelige slag på både landjorden og i en fjern fremtids rumverden. Du er enten alene eller sammen med nogle medspillere eller andre gæster, der deltager i gamet. Væggene skal føles virkelige, dine våben ligger tungt i dine hænder, og du kan kun alt for tydeligt mærke udfaldene fra dine angribere og modstandere. Undervejs vil du støde på mange genstande, som du kan strække dine hænder ud efter og røre ved. Det kan være spindelvæv, døre og cylindre til udklækning af sære rumvæsener.

I en Tomb Raider-lignende verden skal du blandt andet tage en fakkel ned fra væggen og forsøge at lyse dig vej gennem en mørk gang. Faklen er en rekvisit, men den skal føles absolut realistisk i hånden og ser også meget virkelig ud i det digitale billede af din hånd, som du ser gennem brillerne i din virtual reality-hjelm.

Der er ret stor forskel på, hvordan spilleren ser ud i virkeligheden, og hvordan han fremtræder som aktør i det virtuelle game.

Der er ret stor forskel på, hvordan spilleren ser ud i virkeligheden, og hvordan han fremtræder som aktør i det virtuelle game.Få meter er mange kilometer
Hvert rum interagerer med din dragt, så du kan opleve både lufttryk, temperaturændringer, tåge og lugte og mærke omgivelser og genstande, som var de virkelige, sågar vand og andre væsker.

Se også:  Bruger du virtual reality?

Del denne