Home » Virtual Reality » Virtual reality er altid en lovende teknologi – her er status lige nu
Virtual reality er altid en lovende teknologi – her er status lige nu

Virtual reality er altid en lovende teknologi – her er status lige nu

Share

Prisen for at bygge en pc

Vi satte os for virtuelt at bygge to VR-pc’er ved hjælp af PCPartPickers onlineværktøj (https://pcpartpicker.com). Vi har valgt dele, som lever op til minimumskravene. Tanken er at give et indblik i, hvor meget en komplet pakke inklusive headset kommer til at koste. 

Minimumsspecifikationerne for HP Reverb G2 er en Intel Core i5, 16 GB ram og i det mindste et Nvidia GeForce GTX 1080 eller tilsvarende for at køre ved fuld opløsning. Når vi sammensatte de billigste komponenter, vi kunne finde, kom hele systemet til at stå i 2460 US-dollar i PCPartPicker. Det svarer til godt 15.000 kroner. Husk dog, at det i øjeblikket er nærmest umuligt at købe grafikkort. Vi brugte den samme metode til et system, der kunne køre Vive Cosmos Elite. På baggrund af Vives minimumskrav på en Intel i5 plus 16 GB ram og et Nvidia GeForce GTX 970 4 GB dyngede vi hele historien ind i PCPartPicker med henblik på at bygge en egnet pc. Inklusive udgiften til selve Cosmos Elite løb det hele op i 2600 dollar, dvs. lige godt 16.000 kroner.

Se også:  Astro A50 [TEST]: Et gamingheadset i særklasse

Bemærk venligst, at disse tal kun er vejledende, og at der ikke er beregnet dansk moms mv. Priserne på pc-dele og navnlig grafikkort ændrer sig hele tiden, og der kan være gode tilbud. Moderne grafikkort (som GTX 1660 Ti og RTX 3060) bør levere en overlegen ydelse til en meget lavere pris – hvis man ser bort fra den aktuelle mangel på hardware.

Den lære, vi kan uddrage af dette, er, at man sandsynligvis kommer til at bruge over 15.000 kroner, når man vil anskaffe et komplet VR-anlæg, forudsat at man ikke i forvejen har en gedigen computer. Det gælder også, hvis du ønsker VR-oplevelse uden hakken, og køber en færdigbygget pc.

Se også:  HyperX PulseFire Haste [TEST]: Lynhurtig på aftrækkeren

Det kan ikke anbefales kun lige akkurat at nå op over det skrabede minimumsniveau, for det kan ikke give den naturlige oplevelse, man drømmer om. Andre udgifter, man skal være opmærksom på, er priserne på spil og anden software (hvis sidstnævnte er nødvendigt), og eventuelle VR-relaterede abonnementer, som man kan have lyst til at tegne.

Hvis du vil se, hvordan din eksisterende computer fungerer, og om den overhovedet er i stand til at køre virtual reality, kan du downloade SteamVR Performance Test (http://bit.ly/3cfQHII). 

TAGS
Gaming
Google Earth
virtual reality
VR
VR-headset

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S