Home » Virtual Reality » Virtual reality er altid en lovende teknologi – her er status lige nu
Virtual reality er altid en lovende teknologi – her er status lige nu

Virtual reality er altid en lovende teknologi – her er status lige nu

Share

Reverb versus Vive: To populære headset i duel på pris og kvalitet 

Hvilket VR-headset skal du vælge, hvis du har overgivet dig til virtual reality? Der er et lille udvalg af muligheder. Her afprøver vi to af de bedst sælgende op imod hinanden: HP Reverb G2 og HTC Vive Cosmos Elite. 

HP Reverb G2 er set til 5200 kroner, mens HTC Vive Cosmos Elite koster cirka 1300 kroner mere.  Er prisforskellen berettiget, og hvordan påvirker den det samlede udgifts-niveau, som også omfatter en egnet pc?

Forskellig soliditet

HP er kommet lidt senere på VR-markedet end nogle af firmaets rivaler. HP har samarbejdet med Microsoft og Valve, og firmaets andet forsøg med et Reverb-headset er mildt sagt imponerende. Det forholder sig til mere kendte VR-firmaer med ordene: “Det kan jeg også.”

Sammenlignet med Vive Cosmos Elite klarer det sig fortræffeligt. Reverb G2 leveres ikke med en ekstra tracker – det hele foregår i selve headsettet. Det har fordele og ulemper. Det er en fordel, at der bliver brugt færre strømstik, men trackingen på Vive-headsettet er af samme grund afgjort overlegen. G2’s generelle kvalitet virker heller ikke så solid som hos Cosmos Elite, men det har sine positive sider. Et lettere headset betyder, at man kan have det på i længere tid. Det gør også headsettet lidt mere komfortabelt end konkurrenten, og det giver vi point for. 

Vive Cosmos Elite, stadig et af de bedste siden debuten i 2016.

HP Reverb G2, let, komfortabelt og med mange kvaliteter.

De to systemers funktionssæt ligner hinanden meget. Begge har stereolyd via halvåbne hovedtelefoner, der hænger fra headsettet. De er begge tethered via en dongle, der går ind i en DisplayPort og et USB C-stik på pc’en. Og de kræver begge Windows 10 med support af SteamVR og Windows Mixed Reality som standard. 

Controllerne adskiller imidlertid de to konkurrenter. På Cosmos Elite virker ergonomien langt mere intuitiv i VR end med HP-systemet. Med Vive virker de rarere og bedre lavet, og de er dækket med gummi, der giver et godt greb. Jo mere naturlig controlleren føles, desto mere overbevisende bliver oplevelsen.

Når vi bruger HP’s controllere, virker grebet langt mindre fast. De er også lavet af billigere materialer og kræver – desværre – separate batterier.

Se også:  Logitech Pro X Wireless [TEST]: Bedste køb til ren gaming

Det betyder ikke, at controllerne er dårlige. De er lette og komfortable, men de kan ikke leve op til Vives.

Hvordan virker brugen af de enkelte headset så på os? Meget behageligt, faktisk. De er også begge imponerende, når det gælder billedkvalitet. Vi har den bedste oplevelse med HP Reverb G2, selvom den er den billigste af de to enheder. Den har den samme refreshrate på 90 Hz, men skærmens kvalitet virker bedre. Opløsningen er højere – med de lidt mindre skærme er den på 2,89 tommer – og G2 vinder også, når det gælder pixeltæthed. Det betyder ikke, at skærmene på Vive er dårlige, de bliver blot slået af HP’s enhed. 

Alt i alt leverer begge VR-headset gennemgående en fremragende pakke, og man vil ikke blive skuffet over nogen af dem. Man er nødt til at tage udgifterne til hvert headset i betragtning og hertil lægge det, man skal købe oveni for at få den bedste oplevelse. Og derfor har vi beregnet en omtrentlig pris på, hvor meget hele historien bør koste.

Se også:  Astro A50 [TEST]: Et gamingheadset i særklasse

TAGS
Gaming
Google Earth
virtual reality
VR
VR-headset

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S