Home » Gaming & Konsoller » Virtual reality anno 2020
Virtual reality anno 2020

Virtual reality anno 2020

Share

Kom med på en rejse rundt i virtual reality og se de mange muligheder lige nu – i spil og alt muligt andet

Virtual reality har det med at vende tilbage. Det glæder nogle: Fortalerne for VR kalder hårdnakket fænomenet for “fremtidens gaming” eller “den ultimative identifikationsoplevelse”. Nogle af os på AOD er skeptiske, mens andre mener, at VR blot endnu ikke har ramt sin topform. Der findes også applikationer uden for gaming, og virtual reality-headsets bliver i dag brugt inden for lægevidenskab og arkitektur.

Problemet er, at der allerede har været adskillige eksempler på “fremtidens gaming”. Først var det webcam-bodytracking, så var det bevægelsesstyring, så var det touchskærme, så var det bevægelsesstyring igen, så var det … øh, statuetter med NFC-chips indeni? Vi ved ikke, hvad Nintendo havde røget, da man fandt på Amiibo, men hovedsagen er, at gimmicks som VR har været en del af gaming i lang tid, og de fleste af disse diller er faldet fra hinanden.

Virtual reality selv har holdt ud temmelig længe, og branchen er i øjeblikket inde i sin “tredje fase” af VR-produkter. Teknologien bliver også markant forbedret med nye headsets som for eksempel Vive Cosmos og Oculus Rift S, der ifølge producenten leverer overlegen bevægelsessporing, grafisk troværdighed og en virkelighedstro oplevelse. Mængden af penge, der er blevet hældt i VR-projekter, er afgjort steget i de senere år – selv Facebook hoppede med på vognen, da man i 2014 opkøbte den store VR-virksomhed Oculus for svimlende 2,3 milliarder dollars.

Se også:  Nyt netværkskort skal gøre det nemt at opbygge et 10GbE-miljø

Hvor er VR på vej hen? Hvis man undersøger branchens historie, opdager man en udtalt mangel på fornyelse siden den første præsentation af moderne VR-headsets. Hardware er blevet forbedret, men den måde, VR virker på, har faktisk ikke udviklet sig, og vi mangler stadig en killer-app, der kan gøre VR-headsets uimodståelige. Derfor må spørgsmålet være: Hvad sker der nu med virtual reality?

VR-teknologi har eksisteret siden 1990’erne: Det første kommercielle forsøg var Segas korte demonstra- tion ved Consumer Electronics Show i 1993, og det projekt blev skrinlagt før lanceringen. Nogle få andre producenter vovede et forsøg, navnlig Sony, men teknologien var endnu ikke på plads. Brugeroplevelsen var skæmmet af latensproblemer og tunnelsyn, og selvom man fik en håbefuld forsmag på det, der skulle komme, var de fleste gamere ikke imponerede.

Spol et par årtier frem, og vi befinder os i det mystiske og futuristiske år 2012. Den energiske virksomhed Oculus iværksatte en Kickstarter-kampagne for at crowdfunde sit avancerede Rift VR-headset, der var designet af Palmer Luckey med støtte fra id Software-medstifteren John Carmack, som er en stor fortaler for VR. Fundraisingkampagnen var umådelig vellykket og skaffede mere end 10 gang det oprindelige mål på 250.000 dollars. Det færdige produkt blev præsenteret for forbrugerne i 2016 og blev øjeblikkelig populært, selv om den enorme indledende salgspris betød, at salget ikke slog nogen rekorder.

Se også:  Stilfuldt dansk gaming-headset sætter nye standarder for genren

Det var imidlertid en vellykket fornyelse, og alle ville have et stykke af VR-kagen. Sony kom buldrende med et VR-headset til sin succesrige PlayStation 4-konsol, der fik det originale navn PlayStation VR. Mobilproducenten HTC slog sig sammen med Valve om at producere sin egen version, HTC Vive. Konkurrencen var benhård, og den stod navnlig mellem HTC og Oculus; Sonys produkt var konsol-specifikt i modsætning til de to andres pc-baserede applikationer.

Palmer Luckey, der er manden bag Oculus Rift, har siden forladt firmaet.

Overraskende nok kom Sony bedst fra start; PSVR var og er stadig langt det mest succesrige VR-headset nogensinde, idet der blev solgt over fire millioner enheder på de første tre år. Det hang sammen med den lavere pris, kompatibilitet med Sonys eksisterende PS Move-bevægelsescontrol-lere og en forsikring om, at headsettet ville fungere ubesværet sammen med den statiske PS4-hardware. Oculus overhalede HTC med en lille margen ved de første lanceringer, men både Rift og Vive led under det samme problem: De skulle arbejde sammen med en lang række forbruger-pc’er, både færdigbyggede og skræddersyede systemer.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
Gaming
virtual reality
VR

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S