Home » AOD Pro » Virksomhederne vil gerne sælge deres brugte it-udstyr
Virksomhederne vil gerne sælge deres brugte it-udstyr

Virksomhederne vil gerne sælge deres brugte it-udstyr

Share

I takt med at der kommer mere fokus på bæredygtighed og forbrug af klodens ressourcer, stiger interessen for de såkaldte takeback-programmer, hvor computere tages retur, restaureres og sælges igen

Der er masser af genbrugspotentiale i gamle computere og computerudstyr, og i takt med et stigende fokus på den bæredygtighed, er der stadig flere virksomheder og private forbrugere, der efterspørger muligheden for at genanvende deres gamle computere.

Mange virksomheder, både her i Danmark og udlandet, har programmer der tilbyder at tilbagekøbe gammelt it-udstyr, så det kan genbruges og sælges igen og dermed måske nedbringe CO2-udledningen.

Stigende efterspørgsel fra kunderne

Forhandleren Dustin med mange erhvervskunder har i efteråret oprettet en helt ny afdeling for returnering af produkter, et område som selskabet ser et stort potentiale i, ikke mindst fordi man oplever en hastigt stigende efterspørgsel blandt sine kunder.

Se også:  Der er penge i genbrug af computere

Det er dog ikke en ny tendens – takeback-programmer har længe eksisteret i branchen, blandt andet fordi virksomheder på den måde kan få værdi ud af det brugte udstyr.

”Men vi ser samme tendens omkring bæredygtighed som i mange andre industrier, og vores kunder har et stort fokus på bæredygtighed og genbrug,” fortæller Robert Pap, som er hovedansvarlig for Dustins returservice, til AOD PRO.

Rent bæredygtighedsmæssigt er der da også en del at komme efter. For en stor del af CO2-udledningen i et it-produkts levetid stammer fra hardwaren. Dustin oplyser, at omkring 90 procent af produkterne kan genanvendes.

Udviklingen går da også, ifølge Robert Pap, mod stadig mere returnering af it-produkter.

”Vi forbruger vores planets ressourcer i en hastighed der ikke er bæredygtig. Det er tydeligt, at vi er nødt gå en anden vej mod fremtiden, en cirkulær fremtid, og takeback er en vigtig parameter for at starte den proces,” siger Robert Pap.

Se også:  Genanvendelse af it-udstyr kan være en vej til bæredygtighed
Forhandleren har et ansvar

Men det betyder også, at virksomheder som Dustin har et ansvar for at hjælpe kunder med at returnere alle former for brugt it-udstyr.

”Målet må være at tage tilbage på et 1:1-niveau. For Dustin er takeback-programmet en integreret del af vores bæredygtighedsprogram og en vigtig parameter for os i at blive 100 procent cirkulære i 2030,” forklarer Robert Pap.

Det er dog ikke kun firmaer der køber brugte computere og it-udstyr retur, Robert Pap forklarer, at tendensen er markant hos såvel virksomhedskunder som private.

”Vi finder typisk nye kunder gennem dedikerede forhandlere af brugt it-udstyr,” siger Robert Pap.


TAGS
bærbare
genbrug
laptops computere

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S