Home » AOD Pro » Virksomheder angribes massivt som følge af alvorligt sikkerhedshul
Virksomheder angribes massivt som følge af alvorligt sikkerhedshul

Virksomheder angribes massivt som følge af alvorligt sikkerhedshul

Share

På blot ét døgn er der kommet 60 nye angrebsmetoder til at ramme sikkerhedshullet i Apache Log4j. Det viser de seneste tal fra Check Point Software Technologies, der også kan fortælle, at over 820.000 angreb er blevet afværget

Siden sikkerhedshullet i Apache Log4j blev opdaget, har analytikere hos Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies undersøgt, hvordan situationen har udviklet sig. Ifølge analytikerne er der på under ét døgn kommet 60 nye versioner af den oprindelige angrebsmetode, og antallet ser desværre ikke ud til at stoppe. Det betyder, at hackere nu har mange forskellige måder at udnytte sikkerhedshullet på, og virksomheder behøver derfor flere lag sikkerhed.

Se også:  Her er den krypterede USB hvor datatyve må give op på forhånd

“I fredags implementerede vi beskyttelse mod dette sikkerhedshul i vores sikkerhedsløsninger og siden har vi afværget over 820.000 angreb mod Log4j-sikkerhedshullet. Over 46 pct. af disse angreb kom fra kendte hackergrupper. Desuden har vi indtil videre set, at de cyberkriminelle har forsøgt at ramme hele 36,8 pct af alle virksomhedsnetværk globalt,” udtaler Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Meget svært at lukke

I modsætning til andre store cyberangreb, der ofte er begrænset til specifik hardware eller software, er Log4j en del af stort set alle Java-baserede produkter eller tjenester. Det er derfor meget svært at lukke sikkerhedshullet.

Se også:  Krigen i Ukraine har ikke ført til flere it-trusler – men risikoen stiger

“Jeg kan ikke understrege nok, hvor alvorlig denne trussel er. I starten lignede det et angreb på crypto-miners. Desværre er vi overbevist om, at det blot er et røgslør for at kunne ramme større mål som banker, regeringer og kritisk infrastruktur. Derfor skal alle It-sikkerhedsafdelinger med det samme sikre, at cyberkriminelle ikke kan ramme deres virksomhed ved at udnytte sikkerhedshullet i Apache Log4j,” afslutter Niels Zimmer Poulsen.

For mere information, læs den engelske blog med de seneste observationer i forbindelse med Log4j-sikkerhedshullet.


TAGS
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S