Home » Internet » Vink til farvel til Google og vind privatlivet tilbage
Vink til farvel til Google og vind privatlivet tilbage

Vink til farvel til Google og vind privatlivet tilbage

Share

Begynd med at blade ned ad menuen ved siden af dit brugernavn foroven til højre, og klik på linket ‘Personal’. Her kan du se og ændre adskillige indstillinger for din konto, for eksempel kodeordet. Her er der også en liste over de grupper, du er medlem af. Hvis Nextcloud-installation skal bruges af flere mennesker, er det klogest at organisere brugerne i forskellige grupper.

Det gør du ved at vælge funktionen Users i rullemenuen. Nu kan du oprette grupper og brugere. Når du tilføjer brugere, kan du også begrænse deres lagerplads og markere visse brugere som administratorer for bestemte grupper.

Nu er du klar til at uploade data til din Nextcloud-server. Efter at du er logget ind, kommer du til Files-sektionen. Grænsefladen er meget intuitiv og enkel. Du uploader en fil ved at klikke på ‘+’-knappen og vælge ‘Upload’ i rulle-menuen. Hvis du vil organisere filer i mapper, klikker du på ‘+’-knappen og vælger funktionen ‘Folder’.

Cloudkontrol

Vi har beskrevet, hvordan man opretter og bruger en standardversion af Nextcloud. Men som admin kan du justere indstillingerne, så Nextcloud opfylder dine behov. Du finder disse indstillinger ved at blade ned i menuen ved siden af dit brugernavn og vælge funktionen Admin. Nu kommer du til en side, der opregner flere indstillinger, der påvirker hele Nextcloud-installationen.

De er grupperet under forskellige overskrifter som Server settings, Server info, Usage report og andet. Server info adskiller sig fra de andre, idet den i stedet for at hjælpe med indstilingerne blot viser forskellige detaljer såsom cpu-belastning, hukommelsesbrug og andet. Gå til Sharing-sektionen, hvis du vil konfigurere politikken for fildeling på serveren.

Se også:  Sådan påvirker corona danskernes bevægelsesmønstre

Her kan du vælge at tvinge brugere til at oprette et kodeord på offentlige delinger, angive en udløbsdato for alle offentlige delinger, begrænse brugeres adgang til deling og så videre.

Du kan konfigurere Nextcloud-serveren til at udsende e-mails for forskellige former for notifikationer og kodeord-resets fra sektionen Additional settings. På denne side kan du også definere en kodeordspolitik ved at kræve en minimumslængde og brugen af store og små bogstaver etc.

Hvis du har uploadet en fil i et format, som Nextcloud kender, kan du klikke på dens navn og redigere filen. Nextcloud kan visualisere de data, den rummer, på forskellige måder. Klik for eksempel på rullemenuen Files i øverste venstre hjørne, og vælg funktionen Gallery. Med denne visning kan du se billeder i dit cloudlager ved at bortfiltrere alt andet indhold.

En anden måde at uploade filer til serveren på består i at bruge WebDAV-protokollen, hvormed du kan få adgang til din cloudserver fra din filmanager. Hvis du bruger Ubuntu, skal du starte filmanageren Files og trykke Ctrl+l for at fremkalde lokationsområdet.

Her kan du pege på din Nextcloud-server, for eksempel dav://192.168.3.106/nextcloud/remote.php/webdav. Efter verifikation bliver Nextcloud-lageret aktiveret, og du kan interagere med det, som var det en almindelig mappe.

Hvis du vil dele uploadede filer, går du til Files-sektio-nen i webinterfacet og klikker knappen ‘Share’ til højre for filnavnet. Det udløser en flap, hvor du kan angive de brugere, du vil dele filen med. Her kan du også bestemme, om de skal have lov til at ændre og videredele filen.

Se også:  Sonos ønsker forbud mod Googles mobiler, bærbare og højttalere

Du kan også dele nogle, der ikke er registreret med din Nextcloud-server. Du aktiverer blot Share-linkboksen, så viser Nextcloud et link til det, du kan dele med alle på internettet. Du kan også kodeordsbeskytte linket og angive en udløbsdato.

Man kan interagere med cloudtjenester ved hjælp af webinterfacet, men det er meget nemmere at bruge en af dets officielle klienter. Nextcloud har klienter til alle de førende platforme. Disse klienter kan også gøre det nemt at synkronisere mapper fra skrivebordet til din Nextcloud-server.

Mange Linux-distroer såsom Arch Linux og OpenSUSE Tumbleweed include omfatter Nextcloud Linux-klienten i deres officielle arkiver.
Hvis din distro ikke har Nextcloud-klienten i sit arkiv, kan du enten kompilere den officielle klient fra kilden eller downloade og bruge klienten til  ownCloud. Klienten ownCloud kan man finde i stort set alle de populære distroer, herunder Ubuntu.

Når klienten er installeret, beder den om dine loginoplysninger for at kunne få forbindelse til Nextcloud-installationen. Når der er etableret forbindelse, kan du bruge klienten til at oprette en lokal synkroniseringsmappe under din hjemmemappe, for eksempel /home/bodhi/Nextcloud. De filer, du flytter til denne mappe, bliver automatisk synkroniseret med serveren.

TAGS
anonymitet
Google
Privatliv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S