Home » Internet » Vink til farvel til Google og vind privatlivet tilbage
Vink til farvel til Google og vind privatlivet tilbage

Vink til farvel til Google og vind privatlivet tilbage

Share

Levison er en principfast mand og en modig mand. Den 1. august 2013 pålagde retten ham at overdrage SSL-nøglerne den næste dag. Det gjorde Levison, men han gjorde det i form af 11 siders tekst i en 4-punktsskrift, der ikke kunne scannes. Det huede ikke retten, der forlangte at få nøglen i “et standardformat”. Vores helt stod fast, og hans principfasthed blev lønnet med en dom for foragt for retten.

Certifikater med Certbot

Uanset hvilke tjenester du kører, er det altid en god ide at køre dem over HTTPS, og takket være Let’s Encrypt kan du nu gøre det gratis. Det er ikke sandsynligt, at du kommer i samme situation som Levison. Styring af certifikater kan være en besværlig omgang, men EFF kommer os til hjælp med Certbot, der er et enkelt værktøj til at hente og bruge SSL-certifikater.

Med blot et domænenavn (dynamiske DNS-navne er fine) og eventuelt en e-mailadresse kan det generere et certikfikat og lade Let’s Encrypt autorisere det, så det bliver accepteret af alle de større browsere. For Apache-brugere kan det omkonfigurere sagerne til med det samme at bruge det nye certifikat og oprette en fornuftig SSL-konfiguration. Certbot (https://certbot.eff.org) ligger i Ubuntu-arkivet eller kan findes i Backports-arkiverne til Debian Jessie.

Se også:  DR kaster dig i kløerne på datagrådige tech-giganter

I sidstnævnte tilfælde installerer man det med: $ sudo apt-get install certbot -t jessie-backports eller python-certbot-apache , hvis man vil have Apache-plugin’en. Du kan finde andre distroer og webservere på hjemmesiden.

Du kan også bruge fire-and-forget-mekanismen med $ certbot –apache eller med funktionen certonly, hvis du hellere vil indføre ændringer manuelt. Certbot kan også hjælpe med at opdatere certifikater, før de udløber.

Kør din egen Nextcloud

Der er masser af cloud-siloer. Men her viser vi, hvordan du kan lave dit eget cloudlager. Online-lagerenheder som Dropbox giver mulighed for nemt og enkelt at få adgang til data overalt på kloden. Men nemheden har en pris, og selve ideen om at overføre vores filer til en fremmed server, der er udenfor vores rækkevidde, virker ejendommelig, når man tænker på Snowdens værk.

Det er her, Nextcloud kommer ind i billedet. Det giver alle fordelene ved en allestedsnærværende lagertjeneste, samtidig med at man selv styrer sine private data.

Denne open source-server har et væld af funktioner til både hjemmebrugere og professionelle. Med Nextcloud kan man lagre, synkronisere og dele ikke blot data, men også kontakter og kalendere.

Se også:  Nu vil Google gøre trådløse hovedtelefoner nemmere

Her er også avancerede funktioner som skræddersyet branding, skræddersyet kodeordspolitik, sikker WebRTC-konference, Collabora Online Office-integration og andet. Hvis det ikke er nok, kan du også nyde godt af en række nyttige add-ons.

Vi maler skyen …

Man skal forberede sig godt, før man kan installere Next-cloud. Vi vil installere Nextcloud på en Ubuntu Server 16.xx-installation, og vi begynder med at sikre os, at vores installation er opdateret ved hjælp af sudo apt update && sudo apt upgrade .

Dernæst henter og installerer vi de enkelte komponenter, der udgør de populære LAMP-stakke. Den første er Apache-webserveren, som man kan installere med sudo apt install apache2 apache2-utils . Dernæst kommer MariaDB, der er en erstatning for MySQL. Installer den med sudo apt install mariadb-server mariadb-client .

Umiddelbart efter at den er installeret, kører du MariaDB’s postinstallation-sikkerhedsscript med sudo mysql_secure_installation . Dette script fører dig gennem en lille kommandolinje-wizard, der hjælper dig med at angive et kodeord til databaseserverens rod-bruger og visse andre detaljer, der styrker databaseinstallationen.

TAGS
anonymitet
Google
Privatliv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S