Home » Internet » Vink til farvel til Google og vind privatlivet tilbage
Vink til farvel til Google og vind privatlivet tilbage

Vink til farvel til Google og vind privatlivet tilbage

Share

Alt om DATA vil tage dine data fra internettets magthavere, og vi kender nogle open source-tjenester, der kan erstatte de proprietære dæmoner

Et farvel til proprietære tjenester behøver ikke at indebære, at man bliver en underlig informations-veganer. Det bør dreje sig om en oprigtig bekymring for den stigende mængde data, vi overlader til firmaer, og den måde, firmaerne bruger disse data til at profilere vores onlineadfærd på, og hvordan disse profiler og forhold bliver brugt til at bombardere os med målrettede reklamer.

Microsoft og Google ved en masse om brugerne via deres smartphone-operativsystemer. Facebook og Twitter bruger de allestedsnærværende Like- og Retweet-knapper til at spore brugernes adfærd på nettet.

Det er strengt taget overflødigt, for der findes masser af alternative tjenester, som ikke overdrager vores personlige data til et foretagende, der bruger dem til at blive bedre til at få os til at købe ting – eller som overlader disse data til offentlige myndigheder.

Hvis du i stedet selv opbevarer disse sager, kan du blive herre over dine egne data (vi skal nok vise dig, hvordan du håndterer din egen udgave af Dropbox-dræberen Nextcloud). EFF (Electronic Frontier Foundation) har et slogan: “Der findes ikke nogen cloud, der findes blot andre folks computere”, og det burde mange skrive sig bag øret.

Se også:  Nest Doorbell [TEST]: Google er din dørvagt

Vi skal præsentere et par alternative tjenester. Nogle af dem kører på andre menneskers computere, men disse menneskers motiver er udelukkende anstændige. Vi opfordrer dig til at opmuntre venner og slægtninge til at opsøge disse frodige græsgange. Men vær beredt: Nogle vil ikke være med. Det er måske klogt at holde din Facebook-konto i live, hvis du frygter at blive ladt ude i kulden.

Lette udveje -Det er nemt at holde op med at give ens søgninger til Google

Det kan ofte være en ubehagelig og isolerende oplevelse at droppe en onlinetjeneste. Når man forlader et netværk, kan man miste muligheden for at kontakte andre, eller man kan blive nødt til at gøre det via e-mail eller ved at møde dem ansigt til ansigt.

Der kan være andre tilsvarende (og måske bedre) tjenester til rådighed, men det nytter ikke, hvis de personer, man vil i kontakt med, ikke bruger dem. I stedet for at kappe båndene til en bestemt tjeneste, kan man komme nemmere om sagerne ved at bruge en alternativ tjeneste parallelt med den, man gerne vil forlade, og komme med subtile vink til andre om at gøre det samme. Det er for eksempel nemt at have flere e-mailkonti og ændre svar til-adresserne på dem, der holder fast i proprietære tjenester.

Lad os blive enige om, at vi trænger til flere ildsprudende væsner i open source. Og måske give DuckDuckGo en chance.

Bevares, der findes tjenester, som man nemt kan droppe. Google indførte i 2012 en privatlivspolitik, der medførte, at ens interaktioner med alle Googles tjenester er bundet op på et enkelt Google-id. Det gør afgjort tingene enklere, men det giver også mulighed for mere effektiv datasporing. Hvis man bruger sit Google-id med browseren Google Chrome, eller hvis man blot har sin Google-konto logget på, for eksempel via en altid åben Gmail-fane, bliver alle ens Google-søgninger gemt sammen med ens øvrige Google-profil, således at man kan blive bombarderet med reklamer.

Se også:  Ny Google-funktion gør det nemt at søge jobs

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11Næste

TAGS
anonymitet
Google
Privatliv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S