Home » AOD Pro » Vild vækst i IT-branchen giver desperat mangel på mandskab
Vild vækst i IT-branchen giver desperat mangel på mandskab

Vild vækst i IT-branchen giver desperat mangel på mandskab

Share

I 3. kvartal af 2021 steg it-branchens samlede omsætning til 70,8 mia. kroner. Det er en stigning på 11,9% i forhold til året før og ny rekord for en branche, der ellers har haft næsten ubrudt vækst siden finanskrisen sluttede

”Vores branche har aldrig haft så travlt, som den har lige nu. Digitaliseringen har for rigtigt mange virksomheder og myndigheder været svaret på, hvordan de skulle komme igennem coronakrisen, og derfor ser vi også, at næsten alle investerer i it som aldrig før,” siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

Det er især indenfor salg af it-udstyr og brugen af it-konsulenter, at omsætningen er vokset under COVID-19. Her har man oplevet vækstrater på hhv. 20,2% og 18,6% i forhold til 3. kvartal 2020. Det viser de nyeste branchetal fra Danmarks Statistik og Dansk Erhverv.

Se også:  Asus ExpertCenter AIO [TEST]: Hurtig alt-i-en'er med en ekstra skærm

Også eksporten er på papiret steget fra 19,2 mia. kr. i 3. kvartal 2020 til 23,4 mia. kr. i 3. kvartal 2021. En stigning på 21,7%. Det skriver IT-Branchen i en pressemeddelelse, hvor det samtidig forklares at den procentvise høje eksportvækst mest af alt skyldes, at der var et forholdsvist stort dyk i eksporten i 2020 pga. den globale coronapandemi, og at eksporten nu er kommet tilbage til normalen.

Stor mangel på it-folk

De mange opgaver nye opgaver og ordrer i branchen har også øget antallet af it-folk, så der nu er 99.684 fuldtidsansatte i it-branchen. En stigning på 5.757 personer på bare et år.

”Branchen kunne godt have ansat endnu flere, men vi har et gabende hul, når det kommer til it-folk. Der eksisterer ganske enkelt ikke nok til at udfylde behovet, selvom virksomhederne skriger efter dem. Det er et kæmpe problem ikke bare for branchen, men også for samfundet som helhed, da det sætter en stopper for den igangværende digitale transformation og vækst i erhvervslivet,” udtaler Natasha Friis Saxberg.

Se også:  Hvor går professionel it hen? 5G, kvanter og AI er gode bud

Lige nu mangler der akut 7.600 it-specialister i it-branchen, og om blot ni år forudsiger IRIS Group og HBS Economics for Danske Gymnasier og Ingeniørforeningen IDA, at der vil mangle op mod 22.000 it-folk.

En mangel der i den grad kan mærkes i virksomhederne. Således melder 58,6%, at de helt har måtte opgive at besætte stillinger, fordi de ikke kunne finde de rette kompetencer. Samtidig fortæller 27,0% af it-leverandørerne, at de har måtte sige nej til ordrer og opgaver, da de ikke har hænder til at løse dem.


TAGS
aod pro
it-branchen
vækst

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S