Home » Hardware » Vild rekord på Roskilde: Festivalgæster havde gang i mobilerne som aldrig før
Vild rekord på Roskilde: Festivalgæster havde gang i mobilerne som aldrig før

Vild rekord på Roskilde: Festivalgæster havde gang i mobilerne som aldrig før

Share

Roskildegæsterne har tilsyneladende haft travlt med at streame Tour de France og live-transmittere koncerter på sociale medier, mens de har været på festival. Dataforbruget er i hvert eksploderet viser tal fra teleselskabet 3

Tour de France etapen gennem det danske land har nok sin del af ansvaret for at lørdagen på Roskilde endte med det største datapeak i festivalens historie.

“Mellem kl. 16 og 17 var der 1,4 TB data-download-trafik igennem netværket på Roskilde Festivalen. Det var den travleste time ift. data download på årets festival, så det kan da godt være at der har været en del der skulle se afslutningen af 2. etape af Tour de France i Nyborg,” siger Stefan Ring Støhrmann, Head of Radio Network Operation hos 3.

Se også:  Her er månedens mest solgte mobiler

Fredag den 1. juli var samlet set den dag, hvor der blev brugt mest data. Her gik 21,7 TB igennem 3’s netværk. En stigning på 73% i forhold til fredagen på Roskilde Festival i 2019, og rekord for mængden af datatrafik på Roskilde Festival på én dag.

44 procent stigning

At publikum har været fået for vane med at optage det meste af koncerten på deres smartphone og efterfølgende skyde mobiltagelserne ud på sociale medier er formentlig også blandt årsagerne til, at der har været så meget gang i netværket under hele festivalen.

“Vi har oplevet en stigning i det samlede dataforbrug på 44% på vores netværk i forhold til 2019,” fortæller Stefan Ring Støhrmann.

Samlet set brugte gæsterne 126 TB data fra fredag den 24. juli til og med søndag 3. juli kl. 08:00. Det svarer til at én person ser Netflix uafbrudt i knap 6,5 år eller streamer musik på Spotify cirka 333 år.

Se også:  Digitalt forsikringsselskab vil give dig en ubekymret festivaloplevelse

3 brugte traditionen tro årets festival til at teste nyt udstyr af.

“I år har vi med succes tryktestet det samme udstyr, som i øjeblikket opsættes landet over i forbindelse med modernisering og udbygning af vores 4G og 5G netværk,” siger Stefan Ring Støhrmann.

3 har ni faste master stående på og omkring Dyrskuepladsen i Roskilde og derudover havde selskabet sat syv ekstra master op for at kunne klare de mange gæsters behov for at ringe, skrive beskeder og gå på nettet.


TAGS
Roskilde Festival
teleselskabet 3

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S