Home » Bærbar computer » Vild og bærbar!
Vild og bærbar!

Vild og bærbar!

Share

Nej, vi tænker ikke nødvendigvis på vilde gamingmaskiner, men mere på typer, der kan lidt mere i ”vildmarken”. Bærbare computere der kan tåle lidt flere knubs og stød end de fleste. Dem findes der nemlig en del af, og vi kigger her nærmere på typer fra Café-modellen til en, du kan tage med i krig!

Der kan være mange gode grunde til at tage den bærbare computer med i ”marken”. Enten fordi du er væk fra familien eller firmaet i flere dage, og det derfor kan være godt at have adgang til arbejdsmail eller sociale netværk.

Eller som ren underholdning, hvis du har et par film med på harddisk eller dvd. Er det tilfældet kan en ganske almindelig bærbar sagtens klare skærene, så længe du passer på den. Her er det en god idé at have en god taske til den, der kan tage de værste knubs.

Skal den bærbare med rundt, bruges i bilen eller udendørs kan der dog være gode grunde til at kigge dig om efter en model, der kan klare lidt mere end den normale hyldevare. Og dem findes der faktisk en del af. Bevares, du kan ikke få nogen med Goretex membran, og det er ikke alle, der er bygget til at blive taget med i krig. Men mange kan tåle vand, stød og støv.

Det er de færreste, der er vandtætte, men det er en god idé at få en, der kan tåle lidt fugt og vand. Man bruger begreber som ”rugged”, ”ruggedised” samt ”semi-rugged” om notebooks, der har visse fordele i elementerne. Det er udtryk for, at de overholder visse normer i forhold til ydelse.

Så næste gang, der skal investeres i en bærbar computer, er det værd at tjekke disse funktioner – de findes i mange bærbare fra mange forskellige producenter. Det kan dog være svært at set, om de f.eks. er vandtætte eller stødsikre, så spørg ekspedienten, når du skal købe.

Bygget til krig!

Hvis vi skulle sammenligne denne notebook med en bil, ville denne være en Land Rover.

Getac V200 kan som bilen tåle at komme under vand samt de værste stød og støv. Du kan i realiteten stille dig oven på den og hoppe, uden at der sker noget!

[pt id=’2014164′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Getac V200″‘]

Getac V200

At den er ekstrem, ses med det samme på designet: Den er opbygget efter praktiske egenskaber og funktionalitet frem for lækre designlinjer.

Den er bygget af en skal af let og hård magnesium. Den kan tåle stød og belastninger, som ville knække enhver anden notebook på markedet. Den kan tåle vand – alle tilslutninger er gemt i siderne bag vandtætte låger.

Se også:  HP Envy X360 [TEST]: Her får du det hele til rigtig god pris

Tastaturet er fuldt, men komprimeret, så knapperne sidder meget tæt. Til gengæld er der en membran under tastaturet, som gør, at det kan tåle vand. Den kan også blive brugt i den værste sandstorm.

Netop det sidste element er en af grundene til, at Det Danske Forsvar har valgt modeller som denne, som det foretrukne våben. Støv i Afghanistan og lignende områder har vist sig at være den værste fjende mod elektronikken.

Dertil er det meget enkelt at skifte harddisken. Det betyder, at du let kan skifte fra et level sikkerhed til et andet. Som privat betyder det, at du kan tage harddisken ud og med, hvis du f.eks. ikke vil have den liggende i bilen eller i hytten.

Skærmen er såkaldt sunlight read-able. Den kan modsat næsten alle konkurrenter faktisk bruges i direkte sollys.

Fakta:

Processor: Intel Core i7 Pro
Hukommelse: 2 GB
Harddisk: 320 GB
Skærm: 12,1”
Batterilevetid: 4-8 timer
Pris: Fra 25.000 kroner

Hårdfør bærbar med power

HP‘s Elitebook er ikke en toughbook, men klarer alligevel mere end de fleste – og til en væsentligt lavere pris end ægte ruggedised typer.

Den lever op til den såkaldte semi-rugged standard. Det betyder i praksis, at den kan håndtere vand og støv bedre end andre almindelige bærbare. Dertil kan den tåle flere stød og slag.

[pt id=’2014165′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”HP EliteBook 8440p”‘]

HP EliteBook 8440p

Så er målet en prisoverkommelig computer, der er testet til at kunne tåle stød, slag og i det hele taget en noget mere hårdfør behandling. Ja, så er denne type absolut den, du bør kigge efter.

For ud over den ekstra sikkerhed, som den er testet til under standardiserede målinger, så leverer den også god pc-power. Den mindste model har den nye strømsparende og kraftige i5 processor fra Intel.

Skærmen er 14” og med HD-opløsning. Den kan med andre ord bruges til at se film på i HD-opløsning, hvis du for eksempel har taget et par film med til underholdning, når du er på farten.

Dertil er den udrustet, som du forventer af en helt ny bærbar computer. Det vil sige med alle former for trådløst netværk, kortlæser til hukommelseskortet og så videre.

Fakta:

Processor: Intel Core i5
Hukommelse: 2 GB
Harddisk: 250 GB
Skærm: 14”
Batterilevetid: Minimum 4-5 timer
Pris: 8.895 kroner

Til Café-turen

Samsung N220 er en netbook, vi har testet tidligere, og den klarede det, den lover: Nemlig at kunne tåle en kop kaffe uden at gå i stykker af det. Vi har prøvet med et glas vand og kunne arbejde videre bagefter.

[pt id=’2014167′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Samsung N220″‘]

Samsung N220

Kan du nøjes med en netbook og dens begrænsede power, kan du altså få en, der kan tåle lidt mere end de fleste til omkring 2.500 kroner. Det er vigtigt at understrege, at her ikke er tale om en vandtæt løsning, men en der kan klare lidt mere end normalt – herunder også lidt regn.

Se også:  HP har åbnet kæmpe center til 3D-print og digital produktion

Dertil har den indbygget tyverisikring, som betyder, at bliver computeren stjålet, og prøver tyven at komme på internettet, tjekkes computerens status i Samsungs database.

Og viser den sig at være stjålet, sendes der automatisk IP-adresse og informationer om det trådløse netværk, som tyven har brugt, til ejeren. På den måde kan det afsløres, hvor tyven befinder sig, og eventuelt hvem han/hun er.

Den lille netbook klarer op til 12 timers batterilevetid på grund af en strømbesparende processor.

Fakta:

Processor: Intel Atom N540
Hukommelse: 1 GB
Harddisk: 250 GB
Skærm: 10,1”
Batterilevetid: Op til 12 timer
Pris: 2.500 kroner

Businessmodel med lidt ekstra

Når en notebook er lavet til businessbrug, er prisen højere end tilsvarende modeller til konsumentbrug.

Grunden er, at man benytter bedre komponenter og ikke mindst indpakning, da prof-brugere forventer en bedre holdbarhed. Her bliver den bærbare jo ofte brugt i et blandet miljø mellem kunder og kontor.

[pt id=’2014168′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Asus B43J”‘]

Asus B43J

Det gør den ikke umiddelbart oplagt som en bærbar til at tage med ud, men modeller som denne Asus er oplagt, hvis du vil have en almindelig notebook, som kan klare lidt mere – men uden at betale den høje pris som de ægte rugged notebooks klarer.

B43J er således bygget til at kunne klare lidt vand på tastaturet, og harddisken er pakket ind, så den kan tåle nogle stød og slag uden at gå død af den grund.
På ydersiden er Asus en almindelig notebook i et nydeligt og lidt anonymt design. Men under chassiset gemmer sig altså en computer med høj performance og lidt ekstra toughness.

Den har en 14” stor skærm og en fingeraftrykslæser til at få adgang. Desuden giver den høje ydelse og gode skærm også mulighed for at se video i flot kvalitet, hvis det er formålet. Alt i alt en solid notebook til en god pris.

Fakta:

Processor: Intel Core i7
Hukommelse: 2 GB
Harddisk: 640 GB
Skærm: 14” (HD-widescreen)
Batterilevetid: minimum 4-6 timer
Pris: 7.995 kroner


TAGS
Asus
Elitebook
Getac
HP
rugged
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S