Home » Internet » Vil du hjælpe med at forbedre det danske bredbånd?
Vil du hjælpe med at forbedre det danske bredbånd?

Vil du hjælpe med at forbedre det danske bredbånd?

Share

EU mangler 2.000 frivillige danskere, der skal være med til at undersøge bredbåndsforbindelsen herhjemme, så EU-kommissionen kan vurdere, hvor der skal investeres flere milliarder
euro i at forbedre bredbåndsforbindelsen i medlemslandene

EU-kommissionen lancerer i disse dage en kæmpe undersøgelse, der skal kortlægge den reelle bredbåndshastighed til forbrugerne i de 27 medlemslande samt i Island, Norge og Kroatien.

Resultaterne skal hjælpe kommissionen med at vurdere, hvordan de skal fordele et større milliardbeløb, som er foreslået, skal investeres i højhastighedsbredbånd for at støtte EU’s Digitale Dagsorden og sikre en global standard i kvaliteten af den service, der ydes til forbrugerne.

Neelie Kroes, kommissær for den Digitale Dagsorden i EU-kommissionen siger: »Alle i EU burde være i stand til at nyde godt af et åbent og sikkert internet uden skjulte restriktioner eller langsommere hastigheder, end de er blevet lovet. For at sikre dette er vi nødt til at indsamle førstehåndsinformation fra de europæiske forbrugere om den faktiske kvalitet af deres bredbånd.

Se også:  Ekspert advarer: Priskrige på bredbånd og streaming kan køre brancher i sænk

Med disse data kan vi let se, hvilke lande der har været mest succesrige, og hvilke som sakker agterud, så vi kan dirigere vores støtte og investeringer mest hensigtsmæssigt.«

For at blive frivillig i Danmark skal man blot gå ind og registrere sig på www.samknows.eu/. Kort efter vil man få tilsendt en lille Whitebox, som skal tilsluttes internetforbindelsen. Når brugerne ikke bruger deres bredbåndsforbindelse, vil boksen foretage en række automatiske test for at måle hastigheden og ydeevnen af forbindelsen.

Det er SamKnows, der står for undersøgelsen, og for at sikre et repræsentativt udsnit af EU’s brugere har analysefirmaet behov for mere end 100.000 frivillige – heraf 2.000 i Danmark.

Se også:  Endnu bedre bredbånd i Danmark - ny politisk aftale på plads

»Vi håber, at udsigten til en bedre kvalitet af forbrugernes bredbånd vil tilskynde rigtig mange frivillige til at deltage i den danske del af undersøgelsen,« siger Alex Salter, administrerende direktør i SamKnows.

Projektet er specialdesignet til at give et klart billede af hastigheder og driftssikkerheden i de forskellige internetservicer på tværs af EU’s medlemslande. EU-kommissionen, internetudbydere, politikere og forbrugere vil have adgang til resultaterne, når de foreligger.


TAGS
bredbånd
EU kommissionen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S