Home » Skærm » Den bedste balance
Den bedste balance

Den bedste balance

Share

Viewsonic VP2770-LED rammer det helt rigtige punkt mellem næsten perfekt billede, godt design og fornuftig pris

Stil uret tilbage til LCD-skærmens barndom for henved ti år siden. Det er sjovt at huske, hvor futuristisk og eksotisk en Viewsonic 19”-skærm virkede.

Den virkede enorm, ikke mindst fordi en 19”-LCD-skærm var netop 19 tommer. En 19”-CRT-skærms billede var mindst en tomme mindre. LCD’et var helt fladt, superskarpt og ganske givet fremtiden.

Den havde også en fornuftig pris, og det har Viewsonic altid prioriteret højt. Men efterhånden som årene gik, hældede Viewsonic mere mod forbrugermarkedet med endeløse, billige skærme, der byggede på generiske TN-paneler. Skærmen med den tynde ramme forblev i VP-serien, men man fik ikke nok for prisen.

Tilbage til fremtiden

VP2770-LED markerer en tilbagevenden til de bedste Viewsonic-skærme fra fortiden, med moderne teknologi. Det er morsomt at se, at designet ikke har flyttet sig meget. Det, der virkede for ti år siden, virker stadig i dag.
Det betyder god stil og en tynd ramme, der accentuerer skærmens 27”-proportioner. Guderne må vide, hvad vi ville have syntes om den i 2003. Vi ville sikkert have ligget i spasmer ved synet af en LCD-skærm på 27” og med 2560 x 1440 pixel.

Se også:  Samsung M7 [TEST]: Pc-skærmen er næsten et tv

Endnu en velkommen egenskab, som VP2770-LED deler med sine forfædre, er en fuldt justerbar fod med højde, rotation, hældning og mulighed for at rotere til stående tilstand. Det er unægtelig en nichefunktion i praksis, men en fuldt justerbar fod minder os dog om, at der ikke er sparet på noget. Dette er et seriøst stykke display-teknologi.

Når man tænder, kan man blive lidt skuffet. Er skærmen en smule kedelig? LED-baggrundslyset er ikke blændende, men under normale kontor- eller hjemmevilkår kommer man aldrig i nærheden af maksimal lysstyrke.
Desuden tænder LED-baggrundslys ikke, som CCFL-rør plejede at gøre.

Det skader ikke at have lidt i baghånden, når lyset svækkes med alderen.
Efter de første betragtninger begynder man at nyde kvaliteten. Farverne er dejlige og subtile snarere end hårdtslående. Denne skærm skal ikke imponere med billige visuelle gimmicks. Den giver næsten perfekte gradienter og pletfrie hvide og sorte skalaer. Der er heller ingen kant fra baglyset. Skærmen er blevet samlet ordentligt.

Se også:  Professionel 4K-skærm til billige penge

Som man kan forvente fra en ips-skærm, er synsvinklerne fremragende, om end ikke helt så forrygende som BenQ og dets super-vidvinkelpanel fra AU Optronics. Der er kun en anelse ips-lys, og svælget mellem denne skærm og BenQ er i denne henseende sikkert akademisk.

Det er rart at se tre niveauer for pixelrespons i OSD-menuen. Den midterste indstilling giver et fint kompromis uden ghosting eller synlig latens. Oplagt til gaming.

Det er ikke den bedste skærm her. Samsung SyncMaster S27B971D tager den pris. Problemet er, at Sammyen med en pris på omkring 8000 kroner er smerteligt dyr.


Viewsonic VP2770-LED
  • Ydelse
  • Pris
4.5
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
skærm
Viewsonic

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S