Home » AOD Pro » Videoovervågning på vej i skyen – men virksomheder er ikke helt klar endnu
Videoovervågning på vej i skyen – men virksomheder er ikke helt klar endnu

Videoovervågning på vej i skyen – men virksomheder er ikke helt klar endnu

Share

Mulighederne for professionel videoovervågning bliver stadig mere avancerede i takt med, at teknologien bliver smartere. Skyen er en klar trend lige nu, men de danske virksomheder er tilbageholdende

Videoovervågning til virksomheder vokser hastigt nu. Ifølge virksomheden Eagle Eye Networks, som har undersøgt nogle af de globale tendenser, ønsker kunderne generelt, at videoløsninger flyttes op i skyen. Kunstig intelligens må også gerne blive en integreret del af disse systemer, og der har været et stigende krav om åbne og integrerede systemer.

Men ifølge Bo Ørbjerg, business line director, Surveillance & Security hos EET Group Danmark, hos distributøren EET, der sælger mange overvågningssystemer, er det med skyen en sandhed med modifikationer.

Bundet af traditionen

Han kan nikke genkendende til mange af de tendenser, rapporten peger på, men ser dog også, at de danske kunder er ikke helt klar til at flytte totalt op i skyen.

”Når det kommer til VaaS, Video-as-a-Service, ligger det stadig og lurer og har endnu ikke rigtig fået fat. De tekniske løsninger er der, men der er en manglende forståelse i markedet for, hvordan man skal drive forretning omkring service og abonnement i stedet for at sælge en NCR-boks og 6-8 kameraer, som man kender og er vant til,” siger Bo Ørbjerg til AOD PRO.

Se også:  Ny trussel vinder frem: Malware kommer ind i virksomheder fra USB-sticks

Når det drejer sig om den øgede anvendelse af kunstig intelligens, så er det en udvikling, han også ser, sammen med intelligent videoanalyse, der hjælper med til at tælle personer, tjekke for tyveri i butikker og meget mere.

Flere multisensorkameraer

”En anden tendens, vi ser i Danmark, er, at brugen af multisensorkameraer stiger. Men samtidig skal vi huske, at GDPR er en ny faktor, der stiller langt større krav til overvågningsinstallationer. Den kræver en nemlig, at man kan sløre ansigter på personer,” pointerer Bo Ørbjerg.

At professionelle videoovervågningsløsninger er nødvendige, er han ikke i tvivl om, for de mindre avancerede hjemmeløsninger, der ofte blot består af et kamera og relativ simpel software, kan ikke levere den nødvendige video og information til virksomhederne.

Se også:  De cyberkriminelle udnytter ferietiden – virksomhederne må hæve paraderne
Professionelle løsninger kræves

”SOHO-løsningerne er som udgangspunkt rigtig fine. De kan identificere et menneske i forhold til et dyr. De kan give simple alarmer osv. Men de kan ikke erstatte videoovervågning, da ting som opløsningen og ikke mindst integration med andre systemer typisk ikke er god nok. Ved ansigtsgenkendelse på længere afstand, 5-10 meter, kan de slet ikke følge med,” pointerer Bo Ørbjerg.

At det er nødvendigt med professionelle løsninger, er dog ikke det samme som at de er dyre eller vanskelige at komme i gang med, mener han.

”Det har aldrig været billigere og nemmere at komme i gang med videoovervågning, hvad enten du vælger de nemme og enkle SOHO-installationer, eller en bredere og dybere professionel løsning, eller en løsning i skyen,” slår Bo Ørbjerg fast.


TAGS
sikkerhed
Videoovervågning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S