Home » Sikkerhed » Videomøder udfordrer sikkerheden
Videomøder udfordrer sikkerheden

Videomøder udfordrer sikkerheden

Share

Millionvis af brugere strømmer til videomøde-tjenester som Zoom og Microsoft Teams for at kommunikere med kolleger, men hér risikerer de at blive udsat for angreb fra cyberkriminelle – og det er særligt farligt i katastrofetider, advarer sikkerhedsekspert

Behovet for digitale samarbejdsredskaber er steget eksplosivt, efter store dele af den danske arbejdsstyrke har etableret kontorer i hjemmet. I løbet af blot én uge fik kommunikationsplatformen Microsoft Teams hele 12 millioner nye brugere, hvilket er en stigning på knap 40 procent. Ligeledes fik Zoom i årets to første måneder flere nye brugere end i løbet af hele 2019.

Den massive brugertilstrømning kan dog have en slagside. For mens begge tjenester på rekordtid har overvundet nedbrud grundet den store belastning, så kan de mange brugere gøre tjenesterne til jagtmarker for cyberkriminelle, advarer sikkerhedsfirmaet Mimecast.

Her kan de udnytte, at mange har meget sparsom erfaring med tjenesterne, og sikkerheden på hjemmekontorerne meget sjældent er lige så god, som det er tilfældet på virksomhedens netværk. Samtidig sænker vi alle helt ufrivilligt paraderne i øjeblikket og er langt mindre påpasselige i øjeblikket.

Se også:  Poly Studio P15 [TEST]: Perfekte rammer for dit videomøde

”Trusler som phishing i form af e-mails, sms’er eller opkald har en højere succesrate, når frygt eller tidspres presser offeret til at handle,” siger Peter Benham, der er Senior Manager, Business Continuity i Mimecast.

Sådan arbejder du sikkert hjemmefra

Angrebene kan ramme virksomheder i alle størrelser – også dem, der normalt har godt styr på sikkerheden. Det skyldes blandt andet, at utallige virksomheder på rekordtid har skulle omstille sig til en ny virkelighed og etablere hjemmekontorer med de rette teknologiske løsninger og tilstrækkelig sikkerhed.

Derfor er det vigtigt, at organisationer er ekstra opmærksomme på sikkerheden for deres egen og medarbejdernes skyld, lyder opfordringen fra Mimecast.

”Virksomheder bør være på vagt over for de nye trusler, skærpe retningslinjerne for sikkerhed i virksomheden, både i forhold til de tekniske løsninger, men i særdeleshed ved at informere medarbejderne om, hvordan de arbejder sikkert,” siger Peter Benham.

Sådan kan en phisphing mail, der udgiver sig for at komme fra WHO, se ud.

Sådan kan en phisphing mail, der udgiver sig for at komme fra WHO, se ud.

Netop uddannelse af medarbejderne i forhold til spørgsmålet om sikkerhed er særligt vigtigt med tanke på, at menneskelige fejl spiller en væsentlig rolle i 90 procent af alle succesfulde cyberangreb.

Se også:  Har du en piratudgave af Office eller Photoshop – så går hackere efter dig

For at reducere risikoen for netop det bør medarbejderne blandt andet skabe rammer og rutiner for deres hjemmearbejde, så de ikke mister koncentrationen ved skærmen. Det kan være at skemalægge sit arbejde, så man arbejder fast fra 8 til 16 og indlægger faste pauser. Medarbejderne kan også med fordel skabe en fysisk arbejdsplads et afsides og ugeneret sted i hjemmet. Afslutningsvis kan de skifte adgangskode til deres private netværk og routeren, samt bruge en VPN til at skabe en sikker forbindelse til virksomhedens servere.

Om Mimecast

Mimecast er udbyder af cybersikkerhed og sikkerhedspolitik, der hjælper tusinder af organisationer over hele verden med at gøre emails mere sikre, gendanne tillid og styrke it-sikkerheden mod angreb. Mimecasts udvidede cloud-løsning giver organisationer mulighed for at implementere en omfattende cybersikkerhedsstrategi. Fra email- og websikkerhed, arkiv- og databeskyttelse til medarbejdertræning i it-sikkerhed. Mimecast hjælper organisationer med at stå stærk overfor cyberangreb, compliance-risiko samt menneskelige og tekniske fejl.


TAGS
phisphing
sikkerhed
videokonference
videomøde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S