Home » Mp3/videoafspiller » Videolan – hvis du skal afspille for alvor
Videolan – hvis du skal afspille for alvor

Videolan – hvis du skal afspille for alvor

Share

Der er et hav af videoafspillere, men der er en enkelt,
der kombinerer forbløffende enkelhed med lige så forbløffende kvalitet.

Du har garanteret oplevet alle mulige problemer med din medieafspiller. Enten så mangler den en codec, siger det er forkert format, hakker eller går direkte i sort.

Det kan også godt ske med Videolan mediaplayer – eller VLC, som den kaldes kort. Men det sker meget sjældnere. Det er en af de mest robuste afspillere, der findes. Den har indbygget en masse codecs, bliver hele tiden opdateret og er meget fejltolerant.

Det er ikke underligt, for det har faktisk taget 13 år at gøre den færdig. Oprindelig blev den startet som et projekt til at lave streaming video over et netværk. Det var en gruppe franske, studerende på École Centrale Paris, der gjorde det i 1993.

Se også:  Ny platform skal gøre det nemmere at livestreame i professionel kvalitet

Siden blev den et Open Source projekt, hvor utroligt mange har hjulpet. Det er ikke på grund af dovenskab eller manglende arbejde, det har taget 13 år at udvikle den færdig.

Tværtimod skyldes det enormt høje krav og en idé om, at VLC skulle kunne næsten alt. Det er et program udviklet af videoentusiaster og nørder, derfor kan det ikke alene alt med video, men programmet giver dig også ekstrem kontrol over, hvordan programmet ser ud, og hvordan det kan bruges.

Det kunne resultere i et stort og indviklet program, men VLC føles som et lille og let program – hvis du bare vil se video, så gør det ikke andet og med færrest mulige problemer.

Se også:  HBO Max bliver billigere end HBO Nordic - og markant bedre

Hvis der er noget de andre medieafspillere ikke kan afspille, så er der stor sandsynlighed for, at VLC kan. Det er også en af de få mediaafspillere, der kan mase sig igennem en video fuld af fejl.

Men hvis du har lyst til mere avancerede sager, så kan VLC også det. Det kan for eksempel genkode en video, det kan levere streaming video over dit hjemmenetværk, og hvis du har brug for det, så du kan se en video igennem billede for billede.

Alt i alt et meget imponerende program. Hvis du nogensinde ser film på din computer, bør du ikke undvære VLC. Det er gratis og kan hentes her: www.videolan.org.


TAGS
gratis
Mediaplayer
streaming
Videolan
VLC

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S