Home » Betalingssoftware » Video- og billedredigering for alle
Video-
og billedredigering for alle

Video- og billedredigering for alle

Share

Adobe har ikke kun store, meget komplicerede
programpakker. Deres Elements serie er nedbarberede produkter, hvor
funktionerne er gjort meget brugervenlige. Vi har kigget på den nyeste Bundle
med Photoshop Elements 8 og Premiere Elements 8, og den er godt nok effektiv

Du behøver ikke løbe skrigende bort, når du hører, at dit billede bør redigeres lidt i Photoshop eller give op i desperation over, at du ikke lige kan fjerne røde øjne på faster Olga eller få en irriterende fyr væk fra et billede. Adope Photoshop Elements er et utroligt godt billedbehandlingsprogram med mange af funktionerne fra den store Photoshop, men pakket ind så selv novicer kan bruge det.

Hvad du vil, kan du

I stedet for at gennemgå alle de forskellige funktioner der findes i Photoshop Elements, så tager vi fat i nogle af dem, der virkelige har sat sig fast i erindringen hos denne tester.

Det første, vi starter med, er muligheden for at lave panorama-billeder. Det er en funktion, vi har set før, men som er blevet længder bedre med denne version. Således kastede jeg mig over de godt 1.000 billeder, der var blevet taget på sommerferien på den græske ø Thassos, hvor der var mange deraf, der var tiltænkt at blive til panorama-billeder.

Se også:  Guide: Flotte HDR-fotos med gratis programmer

Vi valgte tre billeder ud, og efter et par minutters betænkningstid var programmet klar. Det havde importeret billederne, analyseret dem, og nu skulle vi så bare vælge basisbilledet – altså udgangspunktet for panoramaet – samt hvilke områder vi ønskede at føre over fra de enkelte billeder.

Sidstnævnte blev gjort ved at tegne en lille streg ned over det billede, der skulle levere materialet, og vupti! Så var det ovre på samlebilledet.

Det tog kun ganske få minutter, så havde vi et flot panorama-billede, og vi skulle kigge godt efter, for at se, hvor billederne var klippet sammen.

Vi fandt dog en enkelt begrænsning. Nemlig når mængden af billeder blev for stor til computeren hukommelse, så skete der intet på vores skærm. Ingen fejlmeddelelse eller andet – blot samme skærmbillede hele tiden. Det løste vi så ved at flytte arbejdet over på en computer med 6GB hukommelse. Men der skal tages højde for, at store billeder fylder rigtig meget i computerens hukommelse.

Der var et par andre funktioner, som vi også faldt totalt for. Nemlig muligheden for at kombinere to billeder med hinanden eller fjerne noget fra et billede uden at efterlade huller.

Se også:  Antallet af kunderejser stiger - hvordan skal brands overskue dem?

Begge dele arbejder på samme måde. De to billeder åbnes samtidigt, det ene vælges som basisbilledet, og på det andet males der så, hvor ting skal fjernes, eller hvor ting kopieres over.

Det er utrolig let at arbejde med, og det virker meget overbevisende. Det kræver naturligvis, at der er to eller flere billeder, der er taget med nogenlunde samme motiv, men derefter er det bare at lege med funktionerne.

Leg med videoen

Denne sampakning har også Premiere Elements med, den lille lette version af Premiere Pro. Men umiddelbart er det ikke til at se, hvad der mangler.

Det er den letteste sag af verden at hive videosekvenser ind, lægge lydspor på og lave effekter.

Der er masser af muligheder for at styre, hvordan lydniveauet skal være, ikke mindst så du ikke lige pludselig bliver overrasket over et pludseligt lydtryk.

Der er en lang række automatisk indstillinger, som gør, at du kan koncentrere dig om at sætte filmen rigtigt sammen men ikke behøver at styre småting som at rette lydforhold og lignende kunstigt.

Begge programmer er lette at bruge, og så er denne bundle jo forrygende billig.


Adobe Photoshop Elements 8/Premiere Elements 8 bundle
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
5

Alt om DATA siger

Så let kan billede- og videoredigering blive. Programmerne indeholder alt, hvad de fleste kan ønske sig, og giver adgang til let at lægge alskens effekter på billeder og video

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
adobe
Adobe Photoshop Elements
Billedbehandling
Premiere Elements

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S