Home » Spil » Vi genoplivede en ægte 90’er-pc for at spille Half-Life
Vi genoplivede en ægte 90’er-pc for at spille Half-Life

Vi genoplivede en ægte 90’er-pc for at spille Half-Life

Share

Vi satte os for at samle en maskine, der kunne gengive Half-Life præcis som vi husker det fra 1998

Det hele begyndte med Black Mesa. Omkring jul 1998 var vores foretrukne valg inden for pc-gaming Half-Life, der var det bedste skydespil, som var lavet. Julemanden kom med en særlig gave det år – en Packard Bell Platinum 350, for at være nøjagtig. Et 3DFX Voodoo 2 med 8 MB hukommelse på kortet. Det var formidable gamingspecifikationer, og da vi i tilgift fik lov til at vælge et nyt pc-spil til maskinen, var vi ikke et øjeblik i tvivl. Det skulle være Half-Life. Sikke en jul. Men det er strengt taget en anden historie.

Imidlertid begyndte hele historien med Black Mesa, den source-engine, hvormed Crowbar Collective genoplivede Half-Life. Da vi mødte den i 2013, virkede den som den ideelle vej tilbage til det forrygende spil. Der var gået 15 år, og nu kunne vi igen fornøje os med at krybe forbi uhyret med tentaklerne og se Barneyer styrte i døden i ødelagte elevatorer.

Vi holdt ud i omkring to minutter. Længere tog det ikke at erkende, at hver eneste lille afvigelse, hver eneste eksempel på digterisk frihed gjorde os mere og mere utilpasse. Alle Barneyerne havde fået nye replikker! Plakaterne var lidt anderledes. Nogle af rummene var mindre/større, end vi huskede dem. Det gik virkelig ikke.

Se også:  Hvorfor vælge vinyl når det er dårlige kopier af digitale kilder?

Det endte med, at vi aflagde et alvorligt løfte til hinanden, den dag vi afsluttede den i øvrigt aldeles udmærkede Black Mesa-mod. Hvis vi skulle spille vores elskede Half-Life igen, måtte det ske som i de gamle dage. Altså med den oprindelige spildisk på en Packard Bell Platinum 350. Det udløste en anstrengende og skamløst selvtilstrækkelig søgen efter antikke og mere eller mindre ubrugelige pc-dele.

Det var overraskende nemt at få fat i tastatur og mus. Vi kastede os over eBay i jagten på alle de Packard Bell-stumper, vi havde brug for, og endte med et tastatur, der omfattede de forældede multimedieknapper, og som stod os i den fyrstelige sum af 80 kroner.

Da vi modtog det, lugtede det svagt af et andet hjem. Vi måtte regne med, at det virkede. Vi havde nemlig ikke noget, vi kunne putte dets PS/2-stik ind i. Vi satsede på en Microsoft Intellimouse som makker til tastaturet – hvis sandheden skal frem, kunne vi ikke huske meget om den oprindelige mus, der fulgte med pc’en.

Se også:  Gemt bort i et computermuseum siden krigen

Og vi ville sandsynligvis under alle omstændigheder være faldet ret hurtigt for en Intellimouse. De er nemme at finde og billige på eBay. Hør, det går jo som smurt med dette retro-pc-projekt.

Betragt disse elegante kurver, der inviterer din håndflade til et knus.

Betragt disse elegante kurver, der inviterer din håndflade til et knus.

Retrokulør

De egentlige vanskeligheder begyndte pudsigt nok, da vi skulle finde en specifik model af en pc, der kom på markedet for 21 år siden – i god stand. Gamle gaming-pc’er er det helt store nummer i øjeblikket, og der er opstået en voksende industri med pc-byggere, der finder gamle dele og praktiserer den dunkle kunst at genoplive dem (hvilket i realiteten består i at svinge en dåse med trykluft og et hjemmelavet blegemiddel, der kan fjerne det gulnede præg på den beige plastik).

Men hvad gør man, hvis man ikke blot leder efter en retrogaming-pc, men efter en specifik retrogaming-pc? Efter et års søgen på eBay var vi ikke kommet ud af stedet. Vi var så langt nede, at vi overvejede at trykke på “Køb-nu”-knappen ud for en Dell.

TAGS
half-life
Hewlett Packard
retro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S