Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vi forventer at få det internet vi har betalt for

Hvis vi ikke får det internet vi betaler for, forventer vi at prisen bliver sat ned. Det dokumenterer en ny undersøgelse på dagen, hvor en ny varedeklaration på bredbånd træder i kraft.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Egentlig er det meget simpelt. Knap tre ud af fire af os danskere forventer at få den internethastighed, vi betaler for. Det viser en spørgeundersøgelse, som Userneeds har foretaget for Dansk Energi og Waoo!

Undersøgelsen, der er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af danskerne fra 18 år og opefter, dokumenterer dermed de forventninger, vi har som internetkunder. Userneeds-undersøgelsen er foretaget i perioden 8.-26. februar og bygger på 1005 besvarelser. Dokumentationen kommer umiddelbart før at Forbrugerombudsmandens nye varedeklaration på bredbåndshastigheder fra i dag skal sikre en mere ærlig markedsføring af bredbåndshastigheder.

Hastigheden på en bredbåndsforbindelse har hidtil typisk været markedsført som ”op til”-hastigheder, som forbrugerne aldrig har fået. Forbrugerombudsmandens nye varedeklaration indebærer, at internetleverandørerne skal stille bredbåndsfakta til rådighed for deres kunder, og at størstedelen af selskaberne i branchen skal ændre deres markedsføring markant fra i dag den 1. marts. Selskaberne skal fortælle forbrugerne, at de i nogle tilfælde kun har fået halvdelen af den hastighed, selskaberne har markedsført.

8 ud af 10 (79,1 procent) af de adspurgte mener, at man bør betale mindre, hvis den markedsførte hastighed ikke leveres. Over halvdelen af de, som selv har målt deres hastighed, siger i undersøgelsen, at de ikke får den hastighed, de er blevet lovet (58,8 procent). Og de fleste (57,1 procent) siger i undersøgelsen, at de vil bruge den nye varedeklaration. Helt nøjagtigt er det 73,3 procent, der forventer at få den markedsførte hastighed. Varedeklarationen er blevet til efter en aftale mellem bl.a. teleindustrien og Forbrugerombudsmand Henrik Øe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere