Home » Drone » Verdens stærkeste kameradrone er gået i luften
Verdens stærkeste kameradrone er gået i luften

Verdens stærkeste kameradrone er gået i luften

Share

Mange af de sindsoprivende actionscener, vi ser i film, bygger på meget avanceret droneteknologi. En ny ”monsterdrone” er klar.

Når man sidder i biografens mørke og følger med i den seneste hæsblæsende Hollywood-produktion, spørger man tit sig selv: Hvordan i alverden har de fået de luftoptagelser i kassen? Svaret er meget ofte: ved hjælp af droneteknologi.

Dronen kommer måske fra Flying Pictures, et britisk firma, der specialiserer sig i helikopter- og dronefotografi til biograffilm, fjernsyn og reklamer. Nu præsenterer firmaet verdens stærkeste drone, der udelukkende er beregnet til filmoptagelser. Dronens navn er Ultra.

Med i 13 James Bond-film

Ultra-projektets udgangspunkt var at udvikle en drone, der kunne flyve med det tungeste kameraudstyr, som findes, og dermed sætte en ny standard for drone-filmoptagelser. Resultatet er en kameradrone, der kan følge med i selv de mest hektiske actionscener, og det er der god brug for i filmindustrien.

Firmaets referenceliste er da også ganske imponerende: Flying Pictures har med drone- og helikopteroptagelser bidraget til blandt andet 13 James Bond-film, hele Harry Potter-serien og den seneste Star Wars-film, The Force Awakens.

Kameraet vejer 55 kilo

Ultra er verdens første drone, der er i stand til – og godkendt til – at flyve med remote head-kameraet Libra L7. En typisk Libra L7-konfiguration vejer omkring 55 kilo, og det klarer Ultra uden problemer.

Ultras maksimale bruttovægt under flyvning er 110 kilo, og tophastigheden er 105 kilometer i timen. Med den vægt og hastighed er der brug for sikkerhed, og ifølge Flying Pictures er Ultra en af verdens mest sikre droner. Den har sågar et indbygget faldskærmssystem, som kan forhindre, at det kostbare kameraudstyr tager skade.

Matt Connor er direktør for Flying Pictures, og han er ikke i tvivl om den betydning, Ultra vil få for filmbranchen.

”Denne drone vil føre filmoptagelsernes kvalitet og muligheder et stort skridt fremad,” lover han alverdens filmfans.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S