Home » Andet » Verdens smukkeste datacentre
Verdens smukkeste datacentre

Verdens smukkeste datacentre

Share
Bahnhof Datacenter – tidligere atombunker

Det svenske it-firma Bahnhof har valgt at placere sine servere trygt i et tidligere atomsikret beskyttelsesrum i en bunker under Stockholms centrum. Datacentret var en overgang hjemsted for Wikileaks og er forsynet med ubådsgeneratorer til nødstrøm. Med i indretningen er et vandfald, et stort ferskvandsakvarie og væksthuse i kunstigt dagslys. Overskydende varme fra de mange servere sendes ud til det lokale fjernvarmeværk.

Barcelona Supercomputing Center – placeret i en kirkebygning

MareNostrum-supercomputeren er godt beskyttet inden i en enorm, alterlignende glaskiste.

Hvis du synes, at der er noget næsten andægtigt, ophøjet og sakralt over Barcelona Supercomputing Center, som ligger på et område, der tilhører Universitat Politècnica de Catalunya i den catalanske hovedstad, er det ikke helt forkert.

Se også:  Lækker teknik: AOC AG493-UCX

Det er nemlig en tidligere 1800-tals-kirke, Torre Girona, som led stor skade under den spanske borgerkrig, men som nu er blevet genopbygget og indrettet til at danne rammen om et avanceret computercenter og ikke mindst den spanske supercomputer MareNostrum – et samarbejde mellem IBM og den spanske regering.

Mare nostrum betyder ”vores hav” og var de gamle romeres betegnelse for Middelhavet. Datacentret har optrådt i Dan Browns thriller ”Oprindelse” fra 2017, hvor den gamle kirkebygning danner hjemsted for en supervidenskabsmands fiktive computerhovedkvarter.

Salem Chapel – datacenter i et engelsk kapel

Der kræves fotoidentifikation, for at man kan få adgang til kapellet.

I den engelske by Leeds har AQL-netværket placeret et datacenter i Salem Chapel, der er bygget i 1791. Selve datacentret ligger i stueetagen med et glastag, så lyset kan strømme ind. Centret opfylder både Tier III-standarden og ISO 27001-kravene, og hele området er beskyttet af både porte og elektriske hegn. Den britiske regering søsatte sit “Northern Powerhouse”-program her i 2016, men flere englændere kender nok bygningen som det sted, hvor fodboldklubben Leeds United blev stiftet.

Se også:  Er dette markedets mindste UPS? – fylder kun 0,8 kvadratmeter

TAGS
Datacenter
datalager
lækker teknik

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S