Home » Router » Verdens første router til 6 GHz-båndet
Verdens første router til 6 GHz-båndet

Verdens første router til 6 GHz-båndet

Share

Netgear har lanceret verdens første router, der understøtter det nye Wi-Fi 6E. Din netforbindelse bliver hurtigere end nogensinde, lover producenten

Bedst som vi har vænnet os til routere med Tri-band og Wi-Fi 6, har Netgear lanceret en endnu hurtigere router, nemlig verdens første med Wi-Fi 6E. Betegnelsen 6E hentyder til, at Raxe500, som den nye router hedder, understøtter det nyindførte, trådløse 6 GHz-bånd.

Ifølge Netgear betyder det i praksis, at du får på Wi-Fi-hastigheder på op imod 10,8 Gbps uden forstyrrelser og overbelastning, som vi ellers begynder at kunne se på de ofte ”overbefolkede” 2,4 GHz- og 5 GHz-bånd.

Den nye router blev annonceret ved dette års virtuelle CES 2021-messe og er den første af sin art til den ganske almindelige forbruger.

Streaming for alle i 8K

Ud over 6 GHz-båndet understøtter Nighthawk Tri-band, hvormed den er designet til at give optimal Wi-Fi-hastighed, samtidig med at den kan håndtere et stort antal enheder uden forsinkelse.

Wi-Fi 6E er hurtigt nok til at klare virtuel videoundervisning, imens der streames 4K/8K-video. Netgear lover, at det vil ske uden forsinkelse eller udfald uanset, hvor mange tilsluttede enheder der måtte være.

”Vores mission er at levere produkter med avancerede teknologier, der gør det muligt for folk at arbejde, blive undervist, streame og game mere effektivt i en stadig mere sammenhængende verden,” forklarer Pål Vatneberg, nordisk chef for Netgear.

Større spredning for bedre forbindelse

I praksis skulle den nye superrouter give op mod 200 procent mere tilgængeligt spektrum end dual-band Wi-Fi, altså 2,4- og 5 GHz-båndene. Raxe500 har 12 ”kanaler” til internettet fordelt med fire til 6 GHz-båndet, og de sidste otte er fordelt mellem de to klassiske, ældre bånd. I alt giver routeren adgang til tre gange flere 160 MHz Wi-Fi-kanaler.

Derudover har den en Multi-Gig Ethernet Port 2.5 G, hvilket skulle levere 2,5 gange hurtigere kablet overførsel end den typiske Gigabit-port, som kan bruges både til LAN og Internet-tilslutning.

Raxe500 har desuden den seneste WPA3-protokol, så dit netværk skulle være bedst muligt beskyttet.

Pris og lancering for Nighthawk Raxe500 er endnu ukendt.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S