Home » Andet » Verdens første virtual reality butik åbner i København på fredag
Verdens første virtual reality butik åbner i København på fredag

Verdens første virtual reality butik åbner i København på fredag

Share

Det er ikke kun Mark Zuckerberg, Sony og Google som satser stort på Virtual reality. Nu melder Danmark sig også på banen, når Københavnske Khora åbner verdens første VR butik i Kødbyen.

Den nystartede danske virksomhed har en vision om, at skabe en revolution inden for spil, undervisning, arkitektur, film og kunst, når de åbner dørene d. 5. februar. ”Virtual Reality skaber uanede muligheder, hvis man forstår at anvende teknologien rigtigt. Du kan sende skoleelever under havet for at studere hvaler, jordemoder studerende ind i en kompliceret fødsel eller arkitekter ind i de bygninger, som de tegner” fortæller stifter af Khora, Simon Lajboschitz

Kødbyen bliver samlingspunkt for Virtual Reality i Norden

Du kan frit komme ind fra gaden og gratis afprøve hvor overraskende teknologien er. ”Fantasi kan blive til virkelighed og det er muligt at blive blive teleporteret til steder du ikke vidste fandtes.
Vi tilbyder dagens virtuelle ret – på menuen står alt fra ’Gå ind i et Van Gogh billede’, ’Besøg Mars’ eller ’Skyd Zombier’. Du kan også købe din helt egne briller for 100 kroner, som virker med din smartphone” forklarer Simon Lajboschitz.

Se også:  Hvad mener du om virtual reality?

I baglokalet er der kontorpladser, som er forbeholdt Virtual Reality start-ups og freelancers. Der er også plads til at skoler og virksomheder kan komme til foredrag om Virtual Reality.
”Målet er at skabe et teknologisk epicenter. Et sted hvor gode ideer kan opstå og som samler folk med den tekniske kunnen til at realisere idéerne. Et økosystem for Virtual Reality i Danmark” siger Simon Lajboschitz.

Butikken er åben mandag-fredag fra 10-18 og lørdag fra 10-14 i Høkerboderne 8 i Kødbyen. Hvis man ikke kan ’nøjes’ med dagens ret, kan man vælge at booke 30 min. fri leg for 199 kroner.

Virtual Reality Facts

● Ny Virtual Reality bølge startede da Facebook købte Oculus for $2 mia. i 2013. Siden har HTC, Samsung, Valve, Sony, Google og Microsoft også tilsluttet sig udviklingen
● Samsung og Oculus har i samarbejde introduceret banebrydende Virtual Reality brille, Samsung Gear VR, til $100 // 1300kr
● Det amerikanske analyseinstitut Digi-Capital anslår at Virtual Reality og Augmented Reality industrien vil omsætte for $150 mia. i 2020.
● 2016 vil blive et stort år for Virtual Reality, da alle de 3 VR giganter Oculus, Sony Playstation og HTC Vive lancerer deres længe ventede VR produkter
● Danske Khora lancerede Danmarks første Virtual Reality spil ”Cityscape Repairman” i december 2015.

Se også:  HTC Vive Cosmos [TEST]: Virtual reality på den (næsten) nemme måde


TAGS
Khora
kødbyen
virtual reality
VR

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S