Home » Foto » Verdens bedste foto er kåret
Verdens bedste foto er kåret

Verdens bedste foto er kåret

Share

Landskabsbilledet «Frozen Lighthouse» vinder verdens største fotokonkurrence, Cewe Photo Award 2021

Et smukt og næsten uvirkeligt landskabsbillede med et isdækket fyr på øen Rügen har vundet årets CEWE Photo Award. Fotografen er Manfred Voss fra Tyskland.

Med de rekordmange 606.289 indsendte bidrag er CEWE Photo Award verdens største fotokonkurrence. Amatørfotografer og professionelle fra 170 lande har fanget verdens skønhed og sårbarhed under overskriften «Our world is beautiful». Manfred Voss modtog prisen ved en højtidelig prisuddeling den 16. september.

“Det føles helt fantastisk, næsten utroligt, at have vundet verdens største fotokonkurrence”, siger Manfred Voss. Mottoet «Our world is beautiful» kan også kaldes mottoet for mine fotos; jeg prøver bevidst at fange skønheden i vores verden. Det var imponerende at se, at naturen har skabt en smuk isskulptur ud af det menneskeskabte fyr.

Se også:  Sådan gør du mange fotos mindre med et gratis program
Enstemmig beslutning

I år var det hele juryen, der var enige om valget af vinderbilledet: Billedet var overbevisende både på grund af den eventyrlige historie om, hvordan det opstod med den store udfordring med isnende temperaturer, på grund af de harmoniske, lysende farver samt den fremragende fotografiske teknik. I år blev juryen ledet af “World from Above” fotograf Yann Arthus-Bertrand samt Christie Goodwin, Ulla Lohmann, Martin Rak, Kai Pfaffenbach og Petra Horn.

“Cewe Photo Award og mottoet «Our world is beautiful» har haft en speciel betydning efter et år med pandemi. I år er det ekstra vigtigt at fejre verdens skønhed, og det er derfor meget glædeligt, at vi har haft rekordmange bidrag,” siger Dr. Christian Friege, bestyrelsesformand i Cewe.

Se også:  Sonys nye fotosensor leverer 33 megapixel i fuldt format
Stærke bidrag fra Danmark

To danske bidrag er blevet fremhævet af juryen og har fået plads på listen over de 1.000 bedste. Begge i kategorien Dyr.

Rekorddonation til SOS Børnebyerne

For hvert indsendte bidrag til konkurrencen donerede CEWE 10 cent til SOS Børnebyerne. Donationen fra årets konkurrence er på 60.628,90 euro og skal gå til et uddannelsesprojekt under børnehjælpsorganisationen på Haiti.

Den næste CEWE Photo Award konkurrence starter i maj 2022.


TAGS
cewe
foto

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S