Home » Harddisk » Verbatim Store ‘n’ Go Secure Portable HDD [TEST]: Sikker portabel harddisk med indbygget keypad
Verbatim Store ‘n’ Go Secure Portable HDD [TEST]: Sikker portabel harddisk med indbygget keypad

Verbatim Store ‘n’ Go Secure Portable HDD [TEST]: Sikker portabel harddisk med indbygget keypad

Share

At sikre sine data bliver endnu mere presserende, når du er på farten

Sikkerhed er altid vigtigt, men endnu mere når vi er på farten. Her er faren trods alt større for at fremmede får adgang til ens data. Det gælder uanset, om det er arbejdsrelaterede dokumenter eller personlige dokumenter, som andre ikke skal have adgang til.

Verbatim Store ‘n’ Go Secure Portable HDD byder her ind med en løsning på, hvorledes data på eksterne drev kan sikres. En portabel harddisk er praktisk, men risikoen for at glemme den er alt andet lige større end for at glemme sin bærbare, og selv den slags sker ind imellem.

Data på portable drev er ekstra udsatte, det er derfor ikke underligt, at der er et marked for portable drev med krypteringsløsninger. Oftest i form af en softwareløsning.

Verbatim går andre veje med

deres Store ‘n’ Go Secure Portable drev. Drevet byder på en hardwareløsning i form af et indbygget tastatur, hvor man skal indtaste det valgte password, der kan være alt fra fem til tolv cifre langt.

Se også:  Vind hurtige harddiske som du kan tage med i tasken

Alle data til drevet krypteres i realtid med AES 256-bit kryptering, og fordi man anvender tastaturet til at låse harddisken op med, er der heller ikke nogen softwarenøgle, der kan opsnuses fra den bærbares hukommelse.

Sikkert, men lidt akavet

Man kan få Store ‘n’ Go Secure Portable med harddisk, hvilket er den, vi har kigget på, alternativt kan man også få en udgave, der anvender en ssd i stedet. Begge kan anvendes til Windows 7 og nyere, Mac og Linux, omend det medfølgende Nero backupprogram kun fungerer under Windows.

Den testede harddisk er på 1 TB, hvilket giver rigeligt med plads til dokumenter med mere. Krypteringen betyder, at man ikke skal forvente hastighedsrekorder i filoverførslerne, og hvis det er en prioritet så vælg ssd-udgaven.

Se også:  QNAP QGD-1600P NAS/Switch [TEST]: Ny kombination skaber smv-kraftværk

Den portable harddisk er konstrueret i aluminium og plast i et stilfærdigt design, der ikke skal vække opsigt. Det går endog så vidt, at de tolv taster nærmest falder i med baggrunden. Nummerbetegnelserne og de to låsesymboler er lidt blankere end resten af tasterne, men i mange situationer kan man slet ikke se, hvad der står.

Selvom man måske kan lære placeringen af tasterne udenad, så ville jeg ikke ønske at skulle indtaste et 10-cifret password og ikke være sikker på, at jeg ramte hver gang.

Det er lidt en skam for ellers er den sikre portable harddisk ganske let at bruge i hverdagen. Det er kun, når man skal skifte password eller formatere drevet og skifte password på én gang, at man får brug for at skimte i manualen. Ud over det bruges den som en enhver portabel harddisk, ganske ligetil.

Verbatim Store 'n' Go Secure Portable HDD
  • Ydelse
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Tag ikke fejl, Verbatim Store ‘n’ Go Secure Portable HDD er glimrende tænkt. I hverdagen fungerer den også, dog skal man koncentrere sig en del i forbindelse med indtastning af passwordet. Ud over det er det et sikkert og fint drev.«

Nøgletal
Pris: 799 kr.
Kapacitet: 1 TB
Kryptering: 256 bit AES
LED: Fire styk
Tilslutninger: 1x USB 3.1 Gen 1 Type-
C , USB Type-A adapter medfølger
Dimensioner: 123,5 mm x 76 mm x 11 mm
Vægt: 283 gram

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Bærbar harddisk
harddisk
verbatim

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S