Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Ventus W835: Avanceret vejrstation til flot pris

Her nærmer vi os noget, der minder om udstyr til professionelle, men til overkommelig pris.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Selve måleenheden minder meget om den noget dyrere model fra Davis: En avanceret vejrhane, udstyret med instrumenter til at måle vindhastighed, vindretning, regn, lufttryk, temperatur og UV-stråling. 

Ventus W835 er ikke spor kompliceret at sætte op, men småproblemer giver alligevel et par bump og afslører det lave prispunkt. Batterier følger ikke med. Dem må du ud at købe, før du kan komme i gang. 

En monteringsstang er heller ikke en del af pakken, så hvis du ikke har en anden mulighed, skal du tilkøbe sådan en (det skal du dog også hos Davis).

Når måleenheden er opstillet korrekt, skal konsollen tilkobles. Igen er batterier ikke inkluderet og heller ikke en strømadapter, men du kan stikke den medfølgende USB-ledning i en almindelig strømadapter til mobiler eller i en pc. 

Konsollen er bygget i billig plast, men viser en stor mængde brugbare informationer på et overskueligt display.  

Vindmåling halter lidt

Det er især mængden af vejrmålinger kombineret med den imponerende lave pris, der gør Ventus W835 interessant.

På de fleste målinger oplever vi ingen mangler. Der kan være små afvigelser, men temperatur, fugtighed, regn og lufttryk stemmer godt overens med Davis og Netatmo. 

Når det gælder vind er følsomheden dog ringere. Man kan helt konkret se, at måleren begynder at rotere senere end hos Davis, når vinden er svag. Man får derfor ikke de helt små værdier med.

Dertil kommer, at vindhastigheden kun kan ses som vindstød i realtid eller som gennemsnit over den seneste time. Vindretningen virker bogstaveligt talt også lidt i øst og vest. På konsollen kan du se grafer på målingerne i grove intervaller, op til 72 timer tilbage. 

Der er også mulighed for at sende målingerne op i skyen. Det sker ved at koble konsollen på pc’en og uploade målinger til eksempelvis en populær vejrtjeneste som  Weather Underground.