Home » Router » Linksys Velop VLP0103 AC3600 [TEST]: Det kan tage nogle minutter …
Linksys Velop VLP0103 AC3600 [TEST]: Det kan tage nogle minutter …

Linksys Velop VLP0103 AC3600 [TEST]: Det kan tage nogle minutter …

Share
Sarte radioer

Når den første enhed eller node er på plads i systemet, er det spændende at se, hvad den indbyggede testfunktion rapporterer om den kablede internetopkobling fra pc’en til YouSee. Tallene taler for sig selv: 8 ms ping-tid, 456 Mbps download og 69 Mbps upload. Ikke så ringe endda.
Normalt bygger vi videre på et mesh-system ved simpelthen at placere de øvrige enheder på de sædvanlige steder i vores testmiljø og slutte dem til lysnettet.

Med det nye Velop-system har det imidlertid vist sig at være nemmere at starte de to andre enheder én ad gangen i kontoret i nærheden af den første. Det har sikret en brugbar modtagelse af både Bluetooth- og Wi-Fi-signaler, så installations- og firmware-opdateringsprocesserne har kunnet gennemføres problemfrit. En forklaring kan være, at de indbyggede radioer i de enkelte enheder har været lettere at forvirre end normalt – i hvert indtil de fik en transfusion med frisk firmware.

Se også:  Vores uundværlige Wi-Fi fylder 20 år

Når de to enheder derefter ”udplantes” i testmiljøet, melder de naturligvis fejl, fordi signalmodtagelsen så er helt anderledes end ved den grundlæggende opsætning. Dette problem løses dog ret nemt med appen, som har en funktion til netop dette formål. Det krævede to forsøg med hver node, og vi noterede også, at man helst skal sidde med smartphonen i kort afstand – gerne mindre end en meter – fra enheden.
Så længe tingene ikke driller mere end beskrevet, har vi brugt omkring en halv time på hver node plus det løse, så de ”få minutter” bliver nemt til en eftermiddag.

Velops indbyggede testfunktion viser, om internetudbyderen holder sine løfter. YouSee lover 400/60 Mbps, så her er absolut intet at klage over.

Dette skærmskud forstår vi ikke! Så lang afstand mellem noderne fungerer simpelthen ikke – efter vores erfaringer.

Umagen værd?

Ja, helt bestemt. Hvis vi holder os til rå power, performer VLP0103 selvfølgelig ikke så godt som meget større og dyrere mesh-systemer, men med undtagelse af en enkelt klient – vores Honor 8 Pro – leverer det varen rigtigt godt i vores testmiljø. På første sal, som altid er sværest at nå, har vi målt download-hastigheder mellem 67 og 79 Mbps på vores HTC og NOA smartphones – og 205 Mbps på en lille notebook med ekstern Wi-Fi-adapter.

I denne sommer har det heller ikke været uinteressant med udendørs Wi-Fi-dækning. Vi har ikke målt tårnhøje hastigheder i vores have på knap 700 kvm, men de fleste steder har Speedtest registreret værdier mellem 25 og 40 Mbps, hvad der er rigeligt til almindelig tv-streaming – for slet ikke at tale om nyheder, mail, radio og musik på familiens bærbare enheder.

Vi må også hellere nævne, at Velop VLP0103 kommer med Amazon Alexa-support plus gæstenetværk og sædvanlige router-faciliteter som forældrekontrol og trafikprioritering.

Velop VLP0103
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Velop VLP0103 er et smart og pla-ceringsvenligt mesh-system til en meget attraktiv pris. Det fungerer fint med stabil hjørne til hjørne-dækning i vores testmiljø. Ibrugtagningen af Velop-pakken kunne være enklere, men når enhederne først er i gang, er de nemme at administrere, og de efterfølgende opdateringer klarer systemet selv.«

Nøgletal:
Pris: 2199 kr. (vejl.)
Produkttype: Dual-Band Wi-Fi-system med mesh-teknologi
Processor: Qualcomm 716 MHz Quad-Core
Hukommelse: 256 MB NAND Flash, 256 MB ddr3-ram
Båndbredde: Op til 1,267 Gbps (400 + 867 Mbps) pr. enhed
Frekvensbånd og protokoller: 2,4 GHz, 5 GHz, 802.11ac + gæstenetværk, Bluetooth 4.1
Antenner: 3 interne
Porte: 2 x 1 Gbps LAN/WAN
Mål (B x H x D): 79 x 141 x 79 mm
Vægt: 330 g
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): 4,9/5,5 W

Sending
User Review
0 (0 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)
Her er den bedste dagspris på Linksys Velop VLP0103 (3-pack)
TAGS
linksys
mesh-router
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S