Home » Hovedtelefoner og højttalere » Vellyd af en anden verden
Vellyd af en anden verden

Vellyd af en anden verden

Share

Nogle gange kan man glemme hvad god lyd er. Grado SR60i minder dig om det. Desværre har hovedtelefonerne også et par ærgerlige ulemper

Dømmer man udelukkende på lyden, er der ikke så meget at rafle om. Til de knap 800 kroner du skal slippe for Grado SR60i, findes der stort set ingen konkurrenter, der kan være med, og selvom du godt kan få et fint og vellydende sæt hørebøffer til færre penge, snakker vi en helt anden liga her.

På trods af, at det faktisk er Grados billigste hovedtelefoner af denne type, er de af en kaliber, der kan løfte musikken op til et helt nyt plan, som man nogle gange glemmer eksisterer i denne digitale verden, hvor det ofte handler mere om, hvor mange musiknumre du kan fylde i din mobiltelefon eller mp3-afspiller, og hvor små dine høretelefoner kan blive, end hvor godt musikken egentligt lyder.

I modsætning til de fleste moderne hovedtelefoner rettet mod mp3-brug, hvor toppen og bunden pumpes ekstra meget for at trænge bedre igennem, giver SR60 et yderst velafbalanceret og detaljeret lydbillede.

Hvad enten vi hørte jazz, rock eller elektronisk musik fremstod instrumenterne yderst klare og veldefinerede med masser af plads i lydbilledet, og uden at overdrive effekten har hovedtelefonerne en virkelig god dybde, der giver en naturlig følelse af at sidde omringet af musikken.

Komforten er også ganske glimrende. Det er sæt hovedtelefoner du kan holde ud at have på i lang tid. SR60 er desuden udformet så hensigtsmæssigt, at de to højttalere kan drejes 360 grader, så de er nemmere at få ned i tasken, når man er på farten.

Se også:  Creative Sound Blaster AE-9 [TEST]: Lydkortet for den audiofile pc-bruger

Om man ellers kan lide designet er en smagssag. Nogle vil måske mene, at de er lidt gammeldags og kluntede, men vi synes bestemt det taler til deres fordel, at man kan se, at der er tale om et sæt hovedtelefoner og ikke et stykke hovedbeklædning til et rumvæsen.

Kablet er det svageste led

Kigger man lidt udover lydkvalitet og design må man dog sande, at Grado SR60 ikke er helt perfekte. Et sæt som disse vil man gerne beholde i rigtig mange år fremover, men man kan desværre frygte, at det bliver svært, når producenten ikke giver mulighed for at skifte kabel.

Et sæt hørebøffer er desværre ikke stærkere end det svageste led, og det mest skrøbelige er som oftest kablet. Det vil sige, at hvis ledningen ryger, ja, så ryger hele sættet.

Mange producenter er derfor så betænksomme at give mulighed for, at man kan skifte kabel. På den måde slipper du får at skulle investere i et helt nyt sæt hovedtelefoner, hvis kablet går i stykker.

Denne mulighed burde være standard for alle hovedtelefoner til mere end 500 kroner, men tilbydes desværre ikke af Grado SR60.

Rettelse: Det viser sig at være muligt at skifte kablet, men det kan ikke gøres ved egen hånd. Det skal ordnes hos forhandleren og dækkes af garantien, så længe den løber. Herefter må du slippe 295 kroner.

Se også:  Blue Yeti X [TEST]: Moderne features i den klassiske mikrofon

Hertil skal dog bemærkes, at det er tale om et ret kraftigt kabel, som sandsynligvis kan klare en hel del. Med højttalernes 360 graders drejemekanisme bliver det dog hurtigt snoet på en måde, som man frygter kan forkorte levetiden.

En anden ting, som ikke direkte kan betragtes som et minus, men som det alligevel er værd at være opmærksom på, er, at der bestemt ikke er tale om lukkede hovedtelefoner.

Grado SR60 lækker lyd i ikke ubetydelige mængder, og hvis du sidder i en stillekupé med ordentligt drøn på musikken, skal du ikke blive overrasket over bebrejdende blikke fra dine medpassagerer.

Det er dog nu engang ikke muligt at skabe den samme vellyd i lukkede hovedtelefoner, som det er i åbne, og Grado SR60 er derfor fuldt tilgivet (altså af os, ikke af dine medpassagerer). For den lydlækage de giver, får du til rigeligt vellyd i kompensation.

På trods af et par forbehold får Grado SR60 således vores store anbefaling. Der findes hovedtelefoner, der sejrer hvor Grado fejler, og som giver dig fin lyd til færre penge, men er det lyden, der er det afgørende får du det ikke meget bedre end hos Grado SR60 uden at skulle op i en væsentligt højere prisklasee.


Grado SR60i
  • Funktionalitet
  • Features
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Du får ikke bedre lydkvalitet i denne prisklasse, og på designfronten er Grado SR60 også godkendt. Et ærgerligt minus er dog at kablet ikke kan skiftes

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
grado
Hi-Fi
hovedtelefoner
lyd
SR60i

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S