Home » Stationær computer » Velkomponeret stationær computer til stærk pris
Velkomponeret stationær computer til stærk pris

Velkomponeret stationær computer til stærk pris

Share

Denne computer har en ganske stærk processor. Den kan klare mange
forskellige opgaver, og trods en fin pris leverer den på flere fronter

Skal man købe en ny stationær computer, står valget ikke nødvendigvis mellem en computer, der er til at betale, men som til gengæld ikke yder ret godt. Eller på den anden side en noget kraftigere computer, hvor man til gengæld skal tælle de sidste småpenge for at kunne få råd til købet.

MEDION AKOYA P5380 MD8837, der sættes til salg i danske ALDI forretninger for 3.899 kroner fra onsdag den 26. marts 2014 er en stationær computer med Windows 8.1, hvis vigtigste salgsargumenter er en stærk Intel Core i5 quad core-processor. Udover dette har den en 2 TB stor harddisk fra Toshiba. Et dedikeret Nvidia GeForce DirectX11 grafikkort supplerer dette.

Der er tale om en computer, hvor der lægges vægt på, at brugeren får så meget computer som muligt for pengene. Der er ikke tale om en budget- computer bedømt ud fra den anvendte hardware. Tværtimod sigter denne computer mod brugere, der ønsker en anstændig allround computer med kraftreserver til forskellige opgaver.

Gennemtænkt computer

MEDION AKOYA P5380 MD8837 er ikke en dyr og prangende stationær computer, det er en computer, der er velegnet til mange formål, og som har mange af MEDIONs traditionelle dyder.

MD8837 følger ud af til designlinjen for MEDIONs nyeste stationære computere, kabinettet har en sort pianoblank front i plastik, siderne er også sorte men matte og fremstillet i stål. Der er en enkelt 5,25″ekstern drevplads, der er optaget af dvd/cd-brænder-drevet.

Fronten har et rimeligt udvalg af tilslutninger med en USB 3.0-port, en USB 2.0-port, samt en multi-hukommelseskortlæser og mikrofon-indgang samt hovedtelefon-udgang.

Disse tilslutninger er godt placeret og indenfor rækkevidde, hvad enten computeren er placeret på gulvet, eller den er placeret på et skrivebord. Tilslutningerne på bagsiden af MD8837 viser, at den har de nødvendige funktioner uden at være decideret veludstyret.

Her er der 4 USB 2.0-porte, der er en RJ45-port til ethernet, tre audio-stik, hvoraf to er multi-lydstik til det indbyggede i 6 i 1-lydkort. Her ville vi dog gerne have haft, hvis der havde været et par USB 3.0-porte.

En bonus er, at harddiskdocken på toppen af den stationære computer understøtter USB 3.0. For at bruge denne dock, er man som bruger dog nødt til at investere i en MEDION HDDrive2Go ekstern harddisk.

MD8837 holder samlet set en fin balance mellem at have tilstrækkeligt stærk hardware til, at opgaverne kan afvikles uproblematisk, uden at udgifterne samtidigt er løbet løbsk. Man kan sige, at hvis man søger en solid computer til almindelige brugsscenarier, er MD8837 virkelig pengene værd.

Typisk for MEDIONs stationære computere har MD8837 også indbygget et trådløst Wi-Fi 802.11n netværkskort, hvilket om ikke andet giver flere muligheder, når opkoblingen til det hjemlige netværk skal foretages.

Der medfølger desuden et kablet tastatur og musesæt af en fornuftig kvalitet og kan sagtens bruges, men har man selv et sæt i forvejen, er det ikke her, de største fordele ved købet af MD8837 ligger.

Pænt med computerkraft

En pris i nærheden af 4.000 kroner gør ikke MD8837 til en af de billigste stationære computere, man kan købe i dag. Beløbet er dog ikke voldsomt større, end hvad man skal betale for en meget skrabet computer med en svag processor, en lille harddisk og frem for alt uden dedikeret grafikkort.

Investerer man de sidste kroner i MD8837 i forhold til rendyrkede budget-computere, får man en meget mere allround egnet computer, der har en del flere kræfter.

Processoren er en Intel Core i5- 4440 quad core-processor, der har en taktfrekvens på 3,10 GHz med mulighed for at hæve taktfrekvensen til 3,30 GHz ved hjælp af Turbo Boost 2-teknologien. Processoren understøtter derimod ikke Hyper Threading. Der er tale om en processor i det normale segment med en TDP på 84 watt, det er altså ikke en lavtydende processor, hvor strømforbruget har førsteprioritet.

Det er en god stærk processor, der ikke helt når samme høje taktfrekvenser, og mangler den førnævnte Hyper Threading i forhold til de stærkeste processorer i Intels Core familie.

Processoren understøtter SSE 4.1/4.2 og AVX 2.0, og den integrerede Intel HD 4600 grafikløsning understøtter blandt andet Quick Sync Video for at nævne nogle understøttede teknologier. Der er tale om en moderne processor fra “Haswell” familien.

Den styrke fremstår klart i den aritmetiske cpu-test i SiSoftware Sandra 2014. Her scorer denne processor 65.36 GOPS (Giga operationer i sekundet). Helt i tråd med sædvanen for Core i5 desktop-processorer er den dermed egnet til at håndtere tungere beregningsmæssige opgaver tilfredsstillende.

De 4 GB ddr3 1600 MHz hukommelse, der sidder i denne computer, er helt normalt for en stationær computer i de lavere prisklasser. Selvfølgelig ville 8 GB hukommelse have været rart, især hvis brugeren har planer om at bruge hukommelsesintensive applikationer flittigt.

Men det er en forholdsvis smal sag selv at installere mere hukommelse senere, da MD8837 burde kunne understøtte op til 32 GB hukommelse, eller i det mindste 16 GB alt efter ramtype.

Man skal blot huske, at der kun er to dram slots, hvis man planlægger at udvide kapaciteten.

En speciel ting angående MD8837 er, at hukommelsesbåndbredden ligger på beskedne 9,43 MB/s, dette er målt i SiSoftware Sandra. Det skyldes dog det faktum, at kun en af de to ramslots er benyttet, her sidder der en 4 GB ramklods. Isætter man to hukommelsesmoduler og benytter dual channel ram-indstillinger, så kan man regne med en hukommelsesbåndbredde, der nærmer sig det dobbelte.

Det dedikerede Nvidia GeForce GTX745 DirectX11 grafikkort har 2 GB hukommelse, hvilket er et plus. Mængde af grafikhukommelse er især en fordel i spil, der kører ved højere opløsninger. Dette grafikkort er helt nyt på markedet, så vi har ikke stiftet erfaringer med et på forhånd. Grafikkortet har en HDMI-udgang og et DVI-I-stik.

For at få en idé om ydelsen har vi testet grafikkortet i 3DMark. Vi har testet grafikkort ved hjælp af 3DMark Cloud Gate benchmarken og 3DMark Fire Strike benchmarken. I 3DMark Cloud Gate er 3DMark scoren 10.372 3DMarks, mens den i 3DMark Fire Strike er på 2031 3Dmarks. Dette indikerer, at MD8837-computeren vil have nogle respektable egenskaber, når det kommer til computerspil, men at den ikke er specielt velegnet til ekstremt krævende gaming.

Grafikscoren i Cloud Gate er 17.026, hvilket er meget hurtigere end nogen integreret grafikløsning, men det er alligevel en forholdsvis beskeden score i forhold til de virkeligt stærke grafikkort. Det kunne se ud til, at GTX745 befinder sig i nederste del af midtersegmentet for dedikerede grafikkort.

Det burde være muligt at anvende MD8837 til en bred vifte af computerspil, så længe, at kvalitetetsniveauet ikke er sat til de højeste niveauer i krævende spiltitler. Begrænsningerne ses i Futuremarks opgørelse over, hvor godt computeren klarer sig sammenlignet med andre 3DMarks scores.

Her er det tydeligt, at computeren klarer sig hæderligt i den knap så belastende Cloud Gate score i forhold til andre målte computere, mens at ydelsen i den krævende Fire Strike test tilhører det nederste segment af opgivne resultater.

Bruger indtryk

MD8837 opfører sig fint, når den anvendes. Den er ikke støjende, selvom noget blæserstøj kan høres, det er dog på et normalt niveau og ikke påtrængende eller belastende på nogen måde. Harddisken fra Toshiba har en tendens til at afgive en smule mere støj end de mere stille drev af slagsen, men igen det er kun, når det arbejder intensivt.

Harddisken er desuden et meget vigtigt stykke hardware i denne computer. Ikke alene får brugeren 2 TB lagerkapacitet, men drevet er også hurtigt.
Harddisken har ikke samme lynhurtige søgetider som SSD har, men det er en meget hurtig harddisk, når vi ser på det samlede billede. Vi har målt hastigheden af dette drev ved hjælp af HD Tune Pro 5.50.

Den gennemsnitlige overførselshastighed er på 152,2 MB/s, målt over drevet fra ende til anden, hvilket er en meget fin score. Filtesten i samme benchmark viser en endnu mere imponerende sekventiel læsehastighed på 176,7 MB/s. Den sekventielle skrivehastighed er endda en smule bedre med imponerende 187,0 MB/s. Den gennemsnitlige søgetid er 15.7 ms, hvilket er en fin score for en traditionel harddisk.

Kombinationen af en hurtig processor og den hurtige harddisk løfter brugerens oplevelse af MD8837. Den installerede hardware gøre brugeren i stand til at håndtere ikke blot opgaver som produktivitet, surfing, underholdning og spil.

MD8837 kan nemt håndtere opgaver, der er mere krævende, især hvis brugeren installerer mere hukommelse, og desuden bruger begge understøttede hukommelseskanaler.

Konstruktionen af denne computer synes at give udtryk for en proces, hvor den valgte hardware er nøje udvalgt, med det formål at lave en prisvenlig stationær computer, der samtidig alligevel er ganske kraftfuld.

I PCMark 7 benchmarken når MD8837 en suite score på 4540 PCMarks. Det er en respektabel score. Systemets lagringsscore på 2266 er godt for en traditionel harddisk. De andre delscores er også overbevisende set ud fra et ydelses perspektiv.

Software er en del af pakken som altid med MEDION, denne gang er det den velkendte MediaPack-software samt nogle Cyberlink-programmer. Nogle af de programmer er også til stede i form af Windows 8.1 apps. Der er en prøveversion af Microsoft Office 365 og en 90 dages prøveversion af Kaspersky Internet Security 2014.


AKOYA P5380 MD8837
4.5

Alt om DATA siger

Meget god allround computer med en god kraftig processor og en stærk harddisk til en meget konkurrencedygtig pris.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Akoya
Intel Core i5
MD8837
medion
P5380

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S