Home » Hardware » Velkommen til tech-VM i fodbold
Velkommen til tech-VM i fodbold

Velkommen til tech-VM i fodbold

Share

VM-tema: Bolden ruller snart. Fodbold-VM for herrer skydes bogstavelig talt i gang 20. november, Danmark er med – og det er AOD også med et stort tema. For sport og teknologi hænger snævert sammen

Den sikre guldmedaljevinder ved enhver stor sportsbegivenhed er teknologien. Det gælder også det VM i fodbold for herrer, hvor kuglen triller fra 20. november. Man kan ligefrem sige, at uden tv, digitale signaler og internet var der måske slet ikke noget fodbold-VM. I hvert fald ville det være en begivenhed af helt andre, mere beskedne dimensioner, end det er i dag.

Så selv om fodbold ikke er et kerneemne her i AOD, er der god grund til, at vi markerer begivenheden med et særskilt tema på de følgende sider. Så hjælper det selvfølgelig også lidt på begejstringen, at Danmark er blandt deltagerne på grønsværen i ørkenstaten Qatar – ja, vores herrelandshold kan endda betegnes som en outsider til den eftertragtede VM-titel. Vi får se – spændende bliver det i al fald.

Se også:  Apple iPad Air (2022) [TEST]: Stort set perfekt
Fokus på hjemmebio

I temaet har vi først og fremmest fokus på ”hjemmebiografen”. For VM skal selvfølgelig primært ses og høres foran tv-skærmen. Fodbold er noget, der sker her og nu, og det skal opleves, mens det sker.
Alle store sportsbegivenheder øger interessen hos danskerne for at købe et tv. Måske er ønsket om at opgradere skærmen derhjemme ikke helt så udpræget ved denne lejlighed, som den plejer at være. Inflationen og energikrisen hærger – der er mindre at rutte med i de danske husholdninger. Men skal det være, ja, så skal man måske alligevel opgradere tv’et nu …

Af samme grund har vi testet en håndfuld 55”-tv’er. Netop denne skærmstørrelse er på vej til at blive danskernes favorit. Skærmen er tilpas stor til at give en suggestiv oplevelse, men tv’et fylder på den anden side ikke så meget, at det er umuligt at møblere med i boligens opholdsstue.

Se også:  Surface-computerne bliver hurtigere – Pro fås i 5G-version
Det med lyden

Tv-lyden er ofte et undervurderet aspekt ved fjernsynssening. Det gælder både til film og sport, at hvis lyden er klejn og svag, bliver man slet ikke inddraget i skærmens begivenheder, som hvis fyldig og stor lyd danner et brus omkring kiggepositionen. Hertil kræves som minimum en lydbar. Bliv inspireret til at vælge den rigtige i temaets gruppetest af netop lydbarer.

Derudover får du tips til, hvordan du på enklest vis opbygger en optimal hjemmebiograf. Og vi giver dig en række udvalgte produkttips, så du ikke går ned på teknologien.

Så tilbage er vist bare at sige: God kamp!


De vigtigste VM-datoer

20. november: Åbningsceremoni
20. november: Åbningskamp Qatar-Ecuador
22. november: Danmark-Tunesien
26. november: Danmark-Frankrig
30. november: Danmark-Australien
18. december: Finale


Læs i temaet:

Redaktionens udvalgte produkter til fodbold-vm

7 ting, der gør din tv-oplevelse større

Desuden er der løbende tests af tv’er og lydbarer i de kommende uger. Følg med på aod.dk.


TAGS
Guide
Tablet
tema

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S