Home » Smart hjem » Velkommen til Google Home – nu kan du stemmestyre dit hjem på dansk
Velkommen til Google Home – nu kan du stemmestyre dit hjem på dansk

Velkommen til Google Home – nu kan du stemmestyre dit hjem på dansk

Share

I dag lanceres Googles stemmestyrede højtaler Google Home og dens lillesøster Home Mini i Danmark. De to smarthøjttalere forstår og svarer på dansk og er dermed de første af deres art herhjemme

Stemmestyring på dansk har hidtil været forbeholdt telefoner og tablets. Men fra i dag, hvor Google lancerer de to stemmestyrede smarthøjttalere Home og Home Mini, rykker fænomenet også ind i danske hjem.

Det er godt en måned siden, at den digitale hjælper Google Assistent blev lanceret på dansk til Android og iOS. Med Google Home kan man få adgang til alle assistentens services helt uden at finde telefonen frem – eller i det hele taget løfte en finger. Man behøver blot at tale ud i rummet.

Gør den digitale hverdag nemmere

“I bund og grund er det jo mere naturligt at tale end at trykke på diverse skærme hele tiden. Google Home har en lang række funktioner, som kan gøre hverdagen og rutinerne i hjemmet lidt nemmere – og sjovere – ved brug af stemmen. Derfor tror og håber vi også, at danskerne vil tage den nye teknologi til sig som en integreret del af hjemmet. Vores opgave er så hele tiden at udvikle Home til at blive bedre og bedre”, siger Googles kommunikationschef i Danmark, Jesper Vangkilde.

Se også:  JBL Link Portable [TEST]: Bærbar højttaler med stemmestyring

Man kan eksempelvis bede Google Home om at afspille den seneste Radioavis fra DR eller nyhederne fra 24syv, fyre op for musikken, få information om vejr, trafik og kalenderaftaler, sætte og snooze alarmer, høre jokes eller gøre hele huset opmærksom på, at maden er klar. Selv i badet kan man styre musikken, høre nyheder fra Altinget og Radio Information eller få at vide, hvad klokken er.

Håndfri kontrol

Google Home giver samtidig håndfri kontrol over hjemmets ‘smart home’-devices, som eksempelvis Chromecast, Philips Hue, Nest sikkerhedskameraer og videodørklokker samt IKEA Trådfri. Det betyder, at man eksempelvis kan tænde og slukke lyset, afspille video på fjernsynet, se hvem der ringer på døren – eller tænde for kaffemaskinen – ved hjælp af stemmen.

“OK Google, hvordan bliver vejret i dag?”
Brugerne kan starte en forespørgsel ved at sige “OK Google…” eller “Hey Google…”. Når Google Home registrerer en af de to aktiveringskommandoer, lyser et LED-display op for at indikere, at enheden nu lytter aktivt.

Ved hjælp af en teknologi kaldet Voice Match kan Home samtidig skelne mellem forskellige stemmer, hvilket gør det muligt for flere personer at bruge den samme Google Home-enhed og få svar, der passer til dem. Har man registreret sin stemme, kan andre dermed ikke tilgå ens personlige indhold og oplysninger.

Se også:  B&O Beosound Balance [TEST]: Hundedyr streaminghøjttaler giver harmoni i stuen

Både Google Home og Home Mini er bygget til at interagere med telefoner og kan dermed styres fra lang afstand. Eksempelvis kan man fra sit arbejde sende en lydbesked til børnene i huset om, at man er hjemme om en halv time.

Den store model – der blot er 14 centimeter høj – er designet til at levere lyd af meget høj kvalitet, mens Home Mini er mere kompakt og diskret. Google Home fås i hvid – Home Mini i lysegrå, mørkegrå og rød.

Priser og tilgængelighed
● Google Home koster 1.149 DKK. Google Home Mini koster 449 DKK.
● Officielle danske forhandlere er Googles egen webbutik Google Store og Elgiganten

Nyhedskilder
Google Home spiller sammen med en række danske nyhedskilder, som brugerne kan høre udsendelser fra:
● DR Radioavisen
● Radio 24syv Nyheder
● Radio Information
● Altinget (Ajour, Parlamentet og Special)


TAGS
digital assistent
Google Home
stemmestyring

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S