Home » Andet » Ved du nok om NFT? Samsung vil gøre dig klogere
Ved du nok om NFT? Samsung vil gøre dig klogere

Ved du nok om NFT? Samsung vil gøre dig klogere

Share

Salg og køb af NFT’er er vokset til en milliardindustri. Men de færreste danskere har kendskab til NFT-teknologien. Det viser Samsungs nye rapport Digital Close Contact

Med salget af verdens dyreste NFT til et svimlende beløb på 69.3 millioner USD, har NFT-teknologien på det seneste gjort sig særligt bemærket. Men på trods af en global milliardindustri, har danskerne generelt ringe viden om NFT. Det viser Samsungs nye rapport Digital Close Contact del 1 om NFT-teknologi. I denne har Samsung undersøgt danskernes viden, interesse og holdninger til NFT-teknologien. Og tallene viser, at kun 1% af alle adspurgte danskere kan svare ja til, at de har grundigt kendskab til NFT, mens 81 % slet ikke kender det.

”At danskerne ikke har stort kendskab til NFT kommer ikke bag på mig. Men det er vigtigt at mindske videnskløften, da NFT kommer til at blive hverdag for de fleste. Derfor ser vi hos Samsung behov for at udbrede kendskabet, så danskerne kan udforske og prøve kræfter med teknologien,” siger Claus Holm, landechef for Samsung Danmark.

Dét skal du vide om NFT: Et lynkursus i tidens hotteste tech-fænomen …

Rapporten viser også, at danskerne kender mere til kryptovaluta end NFT. Næsten syv ud af ti (67%) svarer, at de kender til kryptovaluta og til sammenligning kan kun to ud af ti (20%) svare det samme til deres kendskab til NFT. Men selvom kendskabet mangler, er teknologien ifølge danskerne kommet for at blive. I alt svarer en femtedel (20%), at de tror på, at både NFT og blockchain vil vokse i popularitet de kommende tre år.

Se også:  Menneskeligt set: Kryptiske valutaer

”NFT er kommet for at blive og er langt fra en døgnflue. Hvis teknologien løser et problem, skaber værdi og har mange anvendelsesmuligheder, kan det højst sandsynligt antages, at teknologien vil forblive og fortsætte med at udvikle sig. Derfor tror vi hos Samsung på, at teknologien er kommet for at blive,” siger Claus Holm, landechef for Samsung Danmark.

Særligt de unge er nysgerrige på NFT-teknologien. Det seneste år har lige så mange af de 18-29 årige investeret i NFT, som de har investeret i traditionel kunst 3% og det kommende år fordobles det tal, hvor 7% planlægger at investere i NFT’er. Til sammenligning svarer 0% af de adspurgte mellem 50-99 år det samme. Det, der holder danskerne væk fra at investere i NFT’er, er særligt det lave vidensniveau og frygten for at tabe penge.

Se også:  Samsung sender Note-mobilen på pension
Om rapporten

Rapporten Digital Close Contact er lavet af Samsung Electronics Nordic for at lære og forstå danskernes vidensniveau og interesse for nye teknologier og sikkerhed. Rapporten er baseret på en landsrepræsentativ undersøgelse sammen med analyser fra lokale eksperter inden for de relevante fagområder. Digital Close Contact-rapporten udgives i tre dele. Første del handler om NFT, anden del om Metaverse og tredje og sidste del handler om digital sikkerhed.

Data er indsamlet af Norstat på vegne af Samsung. Data består af 4043 webinterviews med nationalt repræsentative stikprøver af befolkningen i alderen 18 til 99 år i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Antallet af respondenter fra Danmark var 1010. Undersøgelsen er gennemført i perioden 15.-26. januar 2022.


TAGS
kryptovaluta
nft
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S