Var det bare dét? Samsung Galaxy S7 er kun en mindre opgradering

Var det bare dét? Samsung Galaxy S7 er kun en mindre opgradering

Share

Den er vandafvisende og har bedre kamera. Det er de største forbedringer i de nye Galaxy S7 og Galaxy S7 edge fra Samsung.

Vi er vant til at blive blæst bagover, når Samsung præsenterer nye topmobiler. At de nye og vilde funktioner mobilerne er blevet fyldt med ofte har vist sig at være ligegyldige gimmicks er så en anden snak.

Denne wow-faktor var der ikke meget af ved producentens lanceringsevent i Barcelona i går aftes. Her præsenterede Samsung de nyeste Galaxy S-mobiler.

De to telefoner har ikke undergået mange forandringer. Designene på Galaxy S7 og Galaxy S7 edge er stort set identiske med forgængerne. Der er kun fintunet en anelse for at gøre dem mere behagelige at holde. Udover at skærmstørrelsen nu hedder 5,1″ for S7 og 5,5″ for S7 edge, er den er vigtigste designændring vel nok, at de nye mobiler er IP68-certificerede, så de tåler både vand og støv.

Dual Pixel-kamera

Den største opgradering ser ud til at være kameraet. Her er tale om et Dual Pixel-kamera med stor f1.7 blænde. Der er færre pixels end på forgængeren, men til gengæld er de større, hvilket betyder at de fanger mere lys. Derfor skal kameraet være i stand til at levere bedre billeder, især i mørke omgivelser. Denne tilgang har vi set hos HTC, som dog måtte gå ned på 4 MP for at få det til at fungere. Galaxy S7 holder sig på anstændige 12 MP for bagkameraet, mens frontkameraet er 5 MP. Lukketid er desuden blevet kortere, mens autofokus er mere præcis end på forgængeren. 

En ny kameratilstand, Motion Panorama, tilføjer bevægelse i panoramabilleder og giver brugeren en ny visuel oplevelse.

Optimeret til gaming

Processoren er ligeledes opgraderet, men ikke så markant som vi tidligere har set – i hver fald ikke på papiret. Et nyt kølesystem skal imidlertid forhindrer mobilerne i at overophede, når det går hårdt for sig ved eksempelvis gaming. I det hele taget er der fokuseret meget på at optimere spil-oplevelsen. Samsung fortalte, at de har lavet omfattende opdateringer af både hard- og software for at optimere ydeevnen under spil på både Galaxy S7 og Galaxy S7 edge. Der er desuden kommet en ny Game Launcher, som giver mulighed for at håndtere batteriforbruget og minimere notifikationer. Brugeren kan tilmed optage sine spil eller dele skærm for at spille med andre.

En ny strømteknologi skal gøre opladning hurtigere, både trådløst og med almindelig oplader, og batteriet er desuden blevet større, så det holder længere på en opladning.

Der er 32 GB lager indbygget. I modsætning til forgængerne er det dog muligt at udvide dette med op til 200 GB via microSD-kort.

Nye funktioner

Samsung har også optimeret på softwaren. Den nye Always-On-Display funktion gør, at man ikke behøver at trykke på en knap for at tilgå eksempelvis sin kalender eller for at se klokken. Edge-skærmen er desuden opdateret, så man blandt andet kan oprette hurtige genveje til sine favoritfunktioner.

Del denne