Home » Bærbar computer » Vaio er landet
Vaio er landet

Vaio er landet

Share

Sony har besluttet, at tiden er inde til at danskerne, det
glade folk mod nord, også skal have glæde af deres Vaio notebooks. Vi ser på,
hvor stor glæden er

Af en eller anden ukendt årsag har Sony aldrig ment, at vi danskere skulle have muligheden, for at købe en af Sonys eksklusive notebooks, der sælges under modelnavnet Vaio. Den fejl retter de op på nu, hvor Vaio-serierne lanceres i lille Danmark.

Vi har fået et eksemplar af deres Vaio VGN-FW21Z til test. FW serien består af to modeller og kendetegnes ved at være rettet mod underholdningsformål.Lad os kaste alle sejl til side, kaste fortøjningerne og drage ud nye eventyr

At denne notebook er tænkt som værende hjemmets underholdningsbærbare understreges af to ting. Først og fremmest er den udstyret med en ”ægte widescreen” computerskærm på 16,4” i en opløsning på 1920×1080 pixels.

Med ægte widescreen menes, at skærmen har en skærmratio på 16:9, ligesom widescreen fjernsyn besidder. Indtil nu har widescreen computerskærme holdt skærmratioen 16:10. Det bevirker, at film nu kan ses på Vaio VGN-FW21Z i det format, som de er tiltænkt at skulle vises i.

Hjemmefunktionaliteten understreges også af størrelsen på denne notebook. Med dimensioner som en traditionel 17″ bærbar og med en vægt på 3,2 kg., er det ikke en bærbar, man konstant slæber rundt med sig.

Se også:  Sonys nyeste earbuds er spækket med vild teknologi

De hårde kendsgerninger

Kigger man på denne Vaio’s hardwarebestykning, kan man ikke andet end at blive imponeret. Processoren er en Core Duo 2 T9400 med 2,53GHz clockfrekvens. Der er installeret 4GB DDR2 ram, hvilket er fint men kan undre, da den installerede 32bit version af Windows Vista Home Premium ikke kan håndtere dette fuldt ud. Sandsynligvis er det, fordi det installerede ATI Mobility Radeon HD3650, ud over de dedikerede 512MB ram på kortet, kan lægge beslag på op til 1GB systemram.

Harddisken lyder ikke mindre imponerende med de 500GB kapacitet med en omdrejningshastighed på 4200 rpm. Noget, der virkeligt hæver denne bærbare op i sværvægtere i underholdningsklassen, er, at den er udstyret med Blu-ray drev med 4 gange hastighed, og det er dermed muligt såvel at se som at brænde Blu-ray medier, samt naturligvis dvd’er og cd’er. Netværksforbindelserne er også med tiden med 1GB LAN, 802.11 a/b/g/draft-N, samt Bluetooth 2.1.

Der er hvad man ellers kan forvendte af en bærbar i denne prisklasse, tre usb 2.0-porte, såvel som en FireWire 400 port. Af skærmudgange forefindes et VGA samt et HDMI stik, det sidste er fint.

Se også:  Prisvenlig soundbar fra Sony

Indtryk samt målinger

Nu er 12.000 kroner selvfølgelig en del penge, men hvis formålet er at anskaffe en underholdningsnotebook til hjemmet, går man ikke forkert ved at vælge en Vaio VGN-FW21Z. Den virker ret lækker designmæssigt med et strejf af Mac over sig, kig for eksempel på tastaturet.

Den er virker solid, og betjeningen er dejlig let, tastaturet er en fryd at skrive på, og touchpad er lige så god. Skærmen er flot og farvestrålende og giver lyst til at se film, hvilket også vil være oplagt med det filmrette format. De indbyggede højttalere er også blandt de bedre i notebook-genren. Hvad der så til gengæld ikke imponerer er, at batteriet var suget tør efter 1 time og 29 minutter i Battery Eater klassisk-testen.

Man skal med andre ord maksimalt forvente lidt over to timer drift via batterier. En PCMarkSuite score på 3645 i PCMark Vantage var til gengæld flot. Desværre kunne vi ikke få 3DMark Vantage til at fungere med de skærmopløsninger, som Vaio VGN-FW21Z kunne præstere. Vi må vente på en opdatering af programmet. Til sidste skal Sony roses for deres Vaio Guide, hvor man kan få et hurtigt overblik over den software, der er installeret på computeren.


Sony Vaio VGN-FW21Z
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Virkelig en god underholdningsbærbar til
hjemmet, den har alle de features man næsten kan ønske sig. Er samtidig flot og dejlig at arbejde med. Hvis du vil
anvende den på farten, investér da i batteriet med halvanden gang kapacitet

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
HD 3650
Sony
Vaio
Windows Vista

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S