Home » Hjemmeunderholdning » Værd at vide før du køber hjemmebio
Værd at vide før du køber hjemmebio

Værd at vide før du køber hjemmebio

Share

Det er nemmere end nogensinde at købe udstyr til en hjemmebiograf. Lyden klarer du med en lydbar i god kvalitet. Derefter skal du blot vælge, om billedet skal vises på en tv-skærm eller med en tv-projektor

Før du køber tv

Høj billedkvalitet

Selv billige tv-skærme leverer i dag en hæderlig, finkornet 4K-billedkvalitet. Dog skal du ikke lade dig forlede i butikken af de mest farvestærke skærme – oftest er en mere afdæmpet farvegengivelse mere naturlig og rar for øjnene.

Se også:  Hjemmebio [STORTEST]: 3 prisklasser i kæmpetest

Alle skærme bygger i dag på to teknologier: LED og OLED. LED-tv’er er særlig gode til gaming og direkte tv som sport med et skarpt billede (QLED er Samsungs raffinerede videreudvikling). OLED er som hovedregel endnu bedre med naturtro, dybe farver, som især er en fordel ved film.

Stor størrelse

I en biograf er skærmen stor. Så du skal selvfølgelig ikke gå under skærmstørrelsen 55”. Men hvorfor ikke gå endnu højere op? Det behøver ikke ruinere dig. Prisen for en 4K-skærm på 65” starter ved cirka 6000 kroner. Vi vil dog anbefale, at du går 3000-4000 kroner højere op for at få en ordentlig kvalitet.

Rette placering

Store tv’er vejer en hel del. Så en nem løsning er at stille tv’et på et solidt bord (store fødder medfølger). Men hvorfor ikke hænge det flade tv op på væggen? Det giver da en mere ægte biografstemning. Her benytter man de såkaldte VESA-beslag, som normalt er i størrelsen 400 x 400 mm til tv på 55”-65”.

Før du køber projektor

Find den rette type

Med en tv-projektor kan du få et kæmpe billede på 100”. Teknisk set findes der to typer: LCD-typerne har skarpeste og bedste billede, men DLP’erne er lettere og mere holdbare. Lysstyrken måles i ANSI lumen – jo højere tallet er, des bedre. Gå ikke under 1000 lumen.

TAGS
biograf
gadgets
hjemmebio
hjemmebiograf

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S