Home » Sikkerhed » Vær varsom på webshops
Vær varsom på webshops

Vær varsom på webshops

Share

En række danskere er blevet fuppet hos udenlandske webshops. Forbrugerstyrelsen er derfor ude med en advarsel til de nethandlende

Sikkerheden kan aldrig blive for høj, når du shopper på nettet. I går bragte vi ti gode råd til, hvordan du undgår at blive offer for cyberkrimimelle, når du handler på web-butikker.

Faren lurer dog ikke kun hos de cyberkriminelle, som trænger ind på din computer og stjæler private oplysninger. Også internetbutikkerne kan være skurke.

For nyligt er en række danske forbrugere blevet snydt ved at handle på de tyske hjemmesider, mobile.de og autoscout24.de.

At forbrugere bliver snydt for deres penge er langt fra usædvanligt. Et stigende antal danskere der handler på nettet, har således betydet et stigende antal danskere der bliver snydt.

Se også:  En enkelt kunde var skyld i det globale netnedbrud

For at fremme en sikker adfærd på nettet giver Forbruger Europa – forbrugerstyrelsens europæiske afdeling – 6 gode råd til at undgå fusk:

1) Se altid efter e-mærket, så er du beskyttet bedst muligt. e-mærkede virksomheder har accepteret en række etiske krav, der ligger ud over dansk lovgivning.

2) Betal altid med kreditkort så er du beskyttet af indsigelsesordningen, hvilket i bund og grund vil sige, at køber har mulighed for at få pengene igen, hvis varen aldrig dukker op.

3) Undersøg hvem sælger er (navn, adresse, telefonnummer, mailadresse m.v.). Ifølge dansk lovgivning skal sælger give kontaktoplysninger på sin hjemmeside. Er dette ikke tilfældet, kan det indikere, at man ikke ønsker at blive kontaktet, efter handlen er indgået.

Se også:  De fleste onlinebutikker foretrækker stadig Dankort

4) Undersøg varen. Du har krav på at få oplysninger om varens væsentligste egenskaber – hvad varen kan.

5) Tjek salgs- og leveringsbetingelserne inden du handler

6) Gem kvitteringen og tjek din konto – har netbutikken hævet det rigtige beløb?

Man kan hurtigt få en fornemmelse af, at nettet er fyldt med svindlere, men Forbruger Europa understreger, at langt de fleste webshops holder hvad de lover, og man derfor slet ikke skal føle sig utryg ved at handle på nettet.


TAGS
Internet
webshop
webshopping

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S