Home » Bundkort » Vælg det perfekte bundkort
Vælg det perfekte bundkort

Vælg det perfekte bundkort

Share

Det kan være indviklet at opgradere dit motherboard, og der er et skræmmende antal muligheder at vælge imellem

Processorer absorberer fortsat features, der engang var forbeholdt supporterende chipsæt, og visionen, hvor motherboardet blot er en samling af sokler og porte, er ikke længere så besynderlig, som den engang var.

Bundkortene beholder dog stadig en vital rolle for vore maskiners evner, og så længe nye teknologier som usb 3.0 og sata 6GB/s udvikles, vil bundkortet stadig repræsentere den mest hensigtsmæssige måde at få teknologierne ud i verden.

Er det værd at opgradere dit motherboard for at få sådanne features? Medmindre du skal flytte rundt på en masse data, og du kan sætte en pris på den tid, du bruger på at opgradere, vil vi sige nej.

Både sata 6GB/s og usb 3.0 er fremragende features, og hvis du alligevel opgraderer dit bundkort, så giver det mening at få adgang til disse teknologier, men det er ikke rigtig gyldigt som den væsentligste grund.

Du kan købe add-in kort, som kan opgradere din maskine, uden at det er nødvendigt at installere et nyt bundkort.

Bunker af bundkort

Så hvornår er det et godt tidspunkt at opgradere dit motherboard? Generelt er det på tide at gøre det, når du har besluttet dig for en platformsændring, der drejer sig om en ny processor.

Intel Core i5, for eksempel, vil kræve, at du køber et motherboard, der understøtter H55/H57/P55 og et par ddr3 hukommelsesklodser, der passer til.

Bemærk at Intel ikke har et chipsæt, der understøtter usb 3.0 eller sata 6/GB/s, sådanne egenskaber integreres ved at bruge tredjeparts integrerede kredsløb såsom NEC 720200usb 3.0 styringsenhed og Marvells 88SE9128 sata 6GB/s produkt.

De andre faktorer, det er værd at huske på, når du kigger på ethvert kort, er de muligheder, der er tilgængelige for at tilføje yderligere grafikkort, kvaliteten af kortets egen lyd samt potentiale for overclocking.

Nu da hukommelsesstyringsenheder er integrerede i cpu’en, er der ikke meget ydelsesforskel mellem bundkort, andet end når de overclockes, så det sidstnævnte bliver hurtigt det afgørende mellem sådan nogen som Gigabyte, Asus og MSI.

Selv hvis du ikke har nogen intentioner om at gøre det manuelt, praler alle de nyeste motherboards med automatiserede systemer, der forsøger at køre enheden hurtigere end dens angivne hastighed.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Det bedste bundkort er ikke det dyreste

Når det kommer til motherboard-muligheder, er kernechipsættene overraskende begrænsede. For den dyre Intel Core i7 er X58 chipsættet den eneste mulighed, mens P55 slås med H55 og H57 varianterne om hverdagscomputerne.

Disse kort understøtter det nyere Clarkdale integrerede produkt men understøtter ikke dobbelt grafikkort. For Amd processorer er den nyligt udgivne 890GX et feature-rigt produkt, mens det udgående 785GM chipsæt kan findes i nogle kraftfulde motherboards.

Find ud af den bedste måde at opgradere din computeres enheder

1. Sikkerhedskopier dine data

En opgradering af dit motherboard kan forårsage et par problemer for Windows.

Ikke alene tæller det som en grundlæggende hardwareændring og kræver derfor, at du genaktiverer operativsystemet, men hvis det nye motherboard er tilstrækkeligt anderledes i forhold til dit eksisterende kort, så kan det være, at Windows overhovedet ikke kan indlæses på grund af driverkonflikter.

[pt id=’2010602′ size=’large’ link=’file’]

 

Det er derfor, det er smart at sikkerhedskopiere hele dit system og antage, at du vil være nødt til at geninstallere Windows efter opgraderingen. Microsofts operativsystem har et indbygget sikkerhedskopieringsværktøj; brug dette til at overføre dine filer og vigtige indstillinger til en ekstern harddisk.

2. Fjern alle enhederne

Sluk din maskine, fjern sidepanelet og tag ud, skru ud og afmonter alt, du kan se. Alting sidder fast på bundkortet på den ene eller anden måde, så vær forberedt på systematisk at fjerne alt.

Det kan være en hjælp til senere at tage et fotografi af, hvordan alting passer sammen.

[pt id=’2010601′ size=’large’ link=’file’]

 

Tag grafikkort, hukommelse, processor, køler, lydkort og alle andre udvidelseskort, du eventuelt har, ud. Afbryd harddisken og tag strømkabler og alle kassekabler ud. Skru til sidst det gamle motherboard ud og læg det til side.

3. Byg en grundopstilling

Den bedste måde at teste, om dit nye bundkort virker fuldt ud, er at bygge en grundopstilling oven på boksen, som bundkortet kom i. Først skal du sikre dig, at alt hviler på den antistatiske pose, som kortet kom i.

Så installerer du processoren, sætter køleren på og tilslutter blæserens strømkabel. Installer din hukommelse og sikr dig, at du bruger de rigtige slots (kig i bundkortmanualen), sæt dit grafikkort i og slut så strømmen til.

[pt id=’2010603′ size=’large’ link=’file’]

 

Du skal ikke bekymre dig om drev på dette tidspunkt. Sæt tastaturet til og tjek, at du kan tilgå bios’en.

Se også:  Ram [STORTEST]: Få fart over feltet med den bedste ram til gaming

4. Genopbyg systemet

Hvis grundopstillingen viser en bios skærm, så er det fristende at antage, at alting er i orden og begynde at skrue dine nye komponenter ind i kassen.

Før du trækker skruetrækkeren frem, skal du dog gennemgå bios og sikre dig, at alle komponenter er blevet korrekt identificeret. Hvis noget har det forkerte navn eller ikke dukker op, så er det langt nemmere at rette op på problemet på bænken, end når alting er blevet kablet ind i en kasse.

[pt id=’2010600′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du er tilfreds med, at alting er, som det skal være, så sluk grundopstillingen og begynd at flytte alting forsigtig ind i deres nye hjem.

1. Processor-sokkel
Det er vigtigt at have masser af plads uden om sokkelen. Spændingsregulatorerne bliver varme, så hvis tingene er mast sammen, vil luften ikke flyde så nemt.

2 Connectorer
Lydoutput, usb-porte, e-sata-porte, nulstillingskontakter og bios udlæsninger kan alle findes på den bageste ATX række.

[pt id=’2010604′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Sådan er et bundkort bygget op”‘]

Sådan er et bundkort bygget op

3 Grafikkortslots
Et par grafikkortslots gør dig i stand til at opgradere uden at skulle smide dit kort væk. Hold et vågent øje med udsalg på de større kort.

4 Sata-porte
Moderne kort kan pakke mange sata-porte, så du kan bygge store interne grupper af harddiske. Hold øje med strømkravene, hvis du har mange drev.

1. Det vil altid give bedre resultater at overclocke dit motherboard manuelt snarere end at give det frie tøjler, men hvis du ikke vil have besværet med at genstarte din maskine mange gange for at få en forbedring på 0,1 procent, så er den automatiske justering, de kendte kort tilbyder, værd at prøve.

Vær dog opmærksom på at dette kan begrænse Turbo Mode, der bruges af Intel Core i3, i5 og i7 cpu’er.

2. Slå alle features, du ikke bruger, fra i bios. Selvom effekten på din opstartstid måske ikke er udpræget, så kan det befri ressourcer og reducere dit systems strømforbrug.

Hvis du har et separat lydkort, så kan det at slå det integrerede produkt fra løse problemer med lyddriverne. Du kan finde muligheden for at gøre det i cmos konfigurationen.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Anbefalet produkt

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
computeroptimering
Guide
Motherboard
Systemoptimering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S