Home » Gaming & Konsoller » Vælg spillekonsol på en ny måde
Vælg spillekonsol på en ny måde

Vælg spillekonsol på en ny måde

Share

Drømmer du om, at din første spillekonsol ligger under juletræet – eller at få en ny og opdateret? Vi tager temperaturen på den nye PlayStation 4, den kommende Xbox One og den halvgamle Wii U

Det er misvisende udelukkende at beskrive Xbox, PlayStation, Wii og Wii U som spillekonsoller, for de bevæger sig i disse år væk fra at være rene spil-platforme til at være brede underholdningsplatforme. Nu tilbyder spillekonsollerne streaming af film, tv-serier, musik og sociale medier.

Spillekonsollernes scene er forandret, og i dag står vi over for en ny generation af konsoller, der skal gøre dit liv sjovere på mange måder med mange midler – og så også lige kunne bruges til spil, selvfølgelig.

Udviklingen begyndte allerede med Nintendos lancering af Wii-konsollen i slutningen af 2006. Wii var ikke blot til seriøse strategispil. Der var sket noget nyt. Wii samlede hele familien (inklusive kvinderne) og vennerne omkring nye spiltyper.

Spillekonsollen var ikke længere forbeholdt ”nørder”. Wii fjernede det fysisk passive element i computerspillene, fordi den tvang os op af sofaen for at spille. Man skulle være fysisk aktiv for at spille med Wii-controllerne. Wii blev først og fremmest markedsført som en træningskonsol, hvor yoga og fitness kunne dyrkes på moderne, elektronisk vis. Her var et tilbud til kvinderne, for hvem gaming ellers var noget fuldstændigt fremmed.

Sony og Microsoft erkendte, at social gaming-fænomenet var kommet for at blive, hvorefter transformationen af PlayStation 3 og Xbox 360 begyndte. Begge konsoller blev udvidet til sociale platforme.

Livet i en underholdningshub

Nintendo var dog stadig foran i salget af konsoller, mens Sony og Microsoft kæmpede om anden- og tredjepladsen. Den afgørende forskel var bevæ-gelsesspillene. I 2010 svarede Sony igen på Wiis succes og lancerede PlayStation Move-controllerne. Og Microsoft introducerede Kinect-teknologien, så du kan bevæge kroppen foran konsollen og styre eller deltage i spillene uden en controller i hånden.

Sony og Microsoft har siden udviklet deres konsoller til at blive endnu bredere og giver via konsollerne adgang til en masse andre underholdnings-tilbud. Drømmen er vel, at indkapsle underholdningen i én samlet platform, der kan overflødiggøre konventionelle tv-stationer, videoudlejningsbutikker og spildistributører.

Så når du køber en gamingkonsol i dag, er der mange andre argumenter end det med spillene. Du kan få adgang til millioner af film og musikstykker foruden en masse af de tjenester, som du kender fra for eksempel smart-tv’er.

Denne transformation af Sonys og Microsofts konsoller forstærkes i Play Station 4, som kom på markedet i november og Xbox One, som lanceres en gang næste år – og som vi beskriver i denne artikel, hvor vi guider dig til det rigtige konsolkøb for dig.

I mellemtiden er Nintendo mere eller mindre blevet kørt ud på et sidespor. Nintendos Wii U, der kom på markedet sidste år, er blevet alt andet end en sællert. Manglende spil, en højere pris end forgængeren og manglende nytænkning har betydet, at Wii U blot har solgt 3,6 millioner eksemplarer på verdensplan.

Et meget skuffende salgstal. For Nintendo dominerede i flere år spilmarkedet, og Wii har solgt over 100 millioner konsoller, ca. 20 millio-ner mere end henholdsvis Xbox 360 og PlayStation 3. Alligevel har Wii U så mange kvaliteter, at vi har valgt at tage den med i denne artikel.

I november kom Sonys længe ventede opgradering af PlayStation

Sonys fjerde PlayStation kom til Danmark få blot nogle få uger siden. Allerede fra dag ét var PlayStation 4 være en social underholdningsplatform, hvor fokus er at gøre det nemt for dig at dele indhold med andre.

[pt id=’2028702′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Den 275 cm høje PlayStaion 4 styres med den medfølgende konsol men du kan også benytte en PlayStation Move eller supplere med den lille PlayStation Vita-konsol.”‘]

Den 27,5 cm høje PlayStaion 4 styres med den medfølgende konsol, men du kan også benytte en PlayStation Move eller supplere med den lille PlayStation Vita-konsol.

På gaming-siden satser Sony fortsat på det traditionelle, hvor man benytter den gode, gamle controller, men det er dog muligt at bruge PlayStation Move-controllere til den nye konsol.

For en pris af 3499 kroner får du selve konsollen, som har en 2,75 GHz AMD-processor med otte kerner, 8 GB gddr5-ram, et Blu-ray drev med 6x-hastighed, 500 GB harddisk, 3D-understøttelse og en Dual Shock 4-controller med en særlig deleknap og touchpad. Ønsker du et kamera med til konsollen, koster det 500 kroner. PlayStation Camera er en fordel at have til en række spil, ligesom det er en nødvendighed, hvis du vil udnytte de sociale features i spillene fuldt ud.

Hvad angår spil, er det hovedsageligt voksenspil, der udkom samtidig med konsollen. Det er skydespil som Call of Duty: Ghosts, actionspil som Watch Dogs og kørespil som Driveclub, der vil være tilgængelige. Dog er listen af titler, der kun kommer til Sonys konsol, meget kort. Det er spil som Infamous: Second Sons, Killzone: Shadow Fall og Driveclub, du kan finde eksklusivt til PlayStation 4. Dette er en af konsollens svage sider, da det også er muligt at købe langt de fleste titler til Xbox One. Familievenlige spil er lidt af en mangelvare ved lanceringen, men Sony forsikrer, at vi i 2014 vil se mange flere familietitler.

Se også:  Sådan ser den ud indeni: Nintendo Game Boy

En særlig knap til deling

Sony satser meget på social gaming med PlayStation 4. Med Dual Shock 4-controllerens særlige deleknap, skal du kunne dele billeder fra spillene, dine resultater og meget andet med andre gamere. Dual Shock 4-controlleren understøtter også gyrofunktioner. Du kan tippe controlleren i forskellige retninger for at styre figuren i spillet.

Derudover kan du downloade en app til din tablet eller smartphone, hvormed din enhed fungerer som en ekstra skærm, der kan bruges som oversigt eller kontrolmenu i de enkelte spil. Alternativt kan du købe den håndholdte PlayStation Vita-konsol, så de to konsoller kan arbejde sammen for at fremme spiloplevelsen.

Sony har dog annonceret, at de har indgået et samarbejde med spilproducenten Ubisoft om en særlig animationsserie baseret på actionspillet Watch Dogs – en serie, der udkommer eksklusivt til PlayStation 4.

Udgaver: PS4 med én controller
Pris: 3499 kr.
Web: www.dk.playstation.com

Driveclub

Et kørespil, der ikke handler om at komme først over målstregen. I Driveclub er centret omkring klubber og samarbejde mod rivaliserende teams. Sammen med dine holdkammerater skal du tjene points under løbene. Gennem særlige stunts og udfordringer får du points til at rulle ind på klubbens konto, men hold øje med rivalernes fremskridt.

[pt id=’2028706′ size=’large’ link=’file’]

 

Killzone: Shadow Fall

Skønhed i krig og destruktion er, hvad Kill-zone: Shadow Fall tilbyder. Spillet er en grafisk showcase for PlayStation 4, og udviklerne lover, at skydespillet blæser os omkuld, som det hedder. Ligesom forgængerne handler Killzone: Shadow Fall om at løse gåder såvel som at skyde sig vej igennem en hær af intelligente fjender.

[pt id=’2028704′ size=’large’ link=’file’]

 

Lego Marvel Super Heroes

Lego-universet møder Marvels superhelte i dette action/platformspil, der helt sikkert kan more både børn og forældre. Gameplayet handler om styringen af op til 150 Marvel-figurer med hver sin unikke egenskab. Helte som Spiderman, Hulk og Silver Surfer kæmper mod den onde Dr. Doom. Det gælder om at redde verden, og det kan vi alle sammen lide.

[pt id=’2028705′ size=’large’ link=’file’]

 

I begyndelsen af næste år kommer den nye Xbox fra Microsoft

Den nye Xbox One kommer til landet næste år, og prisen bliver sandsynligvis 500 kroner højere end for PlayStation 4, og det ved Microsoft er et problem. Derfor får du ikke kun konsollen og en controller med i pakken. Der følger også et spil og anden generation af Kinect-sensoren med for de 3999 kroner. Det kræver dog, at du forudbestiller maskinen.

[pt id=’2028707′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Xbox One har som PlayStation 4 en indbygget Blu-ray-afspiller. Her ses konsollen med controlleren og med Kinect-sensoren der gør det muligt at styre spillene med kropsbevægelser.”‘]

Xbox One har som PlayStation 4 en indbygget Blu-ray-afspiller. Her ses konsollen med controlleren og med Kinect-sensoren, der gør det muligt at styre spillene med kropsbevægelser.

Forskellen mellem PlayStation og Xbox ligger i detaljerne og i ekstratilbuddene til forbrugerne. Ligesom Sony udbyder Microsoft en underholdningskonsol, der både kan streame film, serier og musik, men Xbox One vil også kunne tilbyde sportsprogrammer og en eksklusiv Steven Spielberg-animationsserie, der er baseret på den populære skydespilserie Halo.

Hardwaren byder på en 1,75 GHz AMD-processor med otte kerner, 8 GB ddr3-ram, 500 GB harddisk, 3D-understøttelse og Blu-ray-drev. Ser vi bort fra, at Xbox One er lidt af et kraftcenter, når det kommer til grafik og lyd, byder konsollen ikke på de helt store nyskabelser.

Controlleren minder til forveksling den, vi kender fra Xbox 360, og Kinect er stadig et kamera og en bevægelsessensor, der kan overføre dit billede og dine bevægelser til Xbox’en. Anden generation af Kinect kræver dog mindre plads at bevæge sig på, og den bruges til at styre konsollens menuer ved hjælp af tale og bevægelser, ligesom sensorens funktioner er integreret i en lang række spil.

Microsoft ved, at det er eksklusivtitler, der sælger konsoller. Xbox One har en længere liste af eksklusive spil end PlayStation 4, og titlerne strækker sig over alle genrer. Xbox One udbyder fra dag ét titler, der er kompatible med Kinect, familievenlige såvel som voksentitler. Ligesom til Xbox 360 kan du bruge Smartglass-appen. Smartglass er en integreret del af mange spil til Xbox One, hvor din tablet eller smartphone bruges som en ekstra skærm, hvorfra du kan styre dele af ens spil.

Det er første gang i spilhistorien, at en konsolproducent går ud og opfordrer forbrugerne til selv at importere en konsol fra udlandet. Ikke desto mindre er det, hvad Microsoft indirekte gør. For den danske udgivelse af Xbox One er udskudt fra november i år til engang i 2014, sandsynligvis i begyndelsen af året.

Det skyldes, at konsollen skal tilpasses det danske underholdningsmarked. Til folk, som ikke kan vente til næste år, fortæller Microsoft, at det er muligt at downloade firmware, der ændrer på de udenlandske indstillinger, hvormed Xbox’en bliver tilpasset det danske sprog og lokalindhold. Du bør dog være opmærksom på de individuelle hardwareforskelle. Eksempelvis er det engelske stik ikke kompatibelt med danske stikkontakter.

Se også:  Sådan ser Xbox Series X ud indeni

Udgaver: Xbox One med Kinect og én controller. Du får et gratis spil ved forudbestilling
Pris (forventet): 3999 kr.
Udkommer: 2014 i Danmark, men ude nu i USA og dele af EU
Web: www.xbox.com

Ryse: Son of Rome

Ryse: Son of Rome tager os tilbage til romertiden. Marius Titus skal kæmpe for Roms ære i dette hack n’ slash-spil, hvor fjenderne kan forvente at få en grusom død for enden af dit sværd og dine andre håndvåben. Brug stilfulde kombinationer for at slå fjenderne ihjel, mens angreb undviges. Spillet handler om timing og fokus: Hvornår skal sværdet plantes det rigtige sted?

[pt id=’2028708′ size=’large’ link=’file’]

 

Forza Motorsport 5

Det mest ambitiøse kapitel i Forza-serien.
Køresimulatoren Forza 5 byder på bedre bilfysik og en større grad af realisme. Spillet kan afvikles i skærmopløsningen 1080p samt med 60 billeder i sekundet, hvilket sikrer en realistisk fornemmelse af fart. Kør i de fedeste biler fra de største fabrikanter på autentiske racerbaner, mens den kunstige intelligens sikrer kamp til stregen.

[pt id=’2028709′ size=’large’ link=’file’]

 

Zumba Fitness: World Party

Med Zumba Fitness: World Party kan du danse i eksotiske omgivelser, mens verdenskendte Zumba-instruktører viser dig trinene. Denne Kinect-titel giver mulighed for at danse i tre-fire minutters tid hjemme i stuen, hvilket er nok til at få varmen, uden at sveden hagler af dig. Du kan også danse sammen med en ven, hvor det gælder om at danse mere præcist og rigtigt end din modstander.

[pt id=’2028710′ size=’large’ link=’file’]

 

Konsollen er god nok, men den mangler god og varieret software

Konsollen blev udgivet ved juletid sidste år. Alligevel har Wii U ikke formået at vinde forbrugernes gunst ligesom sin forgænger, Nintendo Wii. Årsagen til de dårlige salgstal er ikke konsollens ydeevne eller prisen, snarere at der findes for få spil til konsollen. Dette forsøger Nintendo at rette op på.

[pt id=’2028711′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Wii U-controlleren har en skærm på 62” som giver en ekstra dimension til spillene. Bortset fra dette og hd-grafikken minder denne konsol om forgængeren.”‘]

Wii U-controlleren har en skærm på 6,2”, som giver en ekstra dimension til spillene. Bortset fra dette og hd-grafikken minder denne konsol om forgængeren.

Wii U er en familievenlig konsol, der byder på sociale spil til hele familien. Som noget nyt forsøger Nintendo også at appellere til voksne gamere – der skal være noget til fædrene, når børnene er lagt i seng. Selve konsollen bygger videre på konceptet hos forgængeren.

Du kan bruge dine Wii-controllere til Wii U. Men det primære styringsredskab er den nye tablet-controller, GamePad, der rummer en 6,2”-skærm i midten, mens du har de klassiske styreredskaber i siderne. GamePad-skærmen bruges eksempelvis til at vælge våben og andre genstande, mens kampene raser løs i skydespil. GamePad har indbygget gyrofunktion, så du kan styre spillet ved at vippe controlleren i forskellige retninger.

Wii U er ikke lige så revolutionerende som sin forgænger, men Nintendo har endelig taget hd-grafikken til sig, hvorfor billedkvaliteten er markant bedre sammenlignet med Wii. Samtidig udbydes en lang række underholdningstjenester til Wii U, for eksempel Netflix og YouTube. Dog er Wii U ikke et kraftcenter, der skriger af næste generations billed- og lydkvalitet.

Med blot 2 GB ddr-ram og en lagerplads på op til 32 GB har Nintendo sparet på hardwarekraften. Ydermere understøtter Wii U ikke næste generations lydformater som DTS HD eller Dolby TrueHD – ikke engang Dolby Digital eller DTS understøttes. Dermed appellerer Wii U til gamere, som gerne vil have hd-grafik, men ikke går så meget op i lydsiden i spil. Nintendo går efter dig, der ønsker en konsol til få penge, fordi computerspil ikke er det, du bruger mest tid på.

Som svar på kritikken omkring spiltørken udgives der ca. 20 spil fra slutningen af oktober og frem til midten af december. Problemet for Nintendo er dog, at mange af titlerne er spil, som også udkommer til andre konsoller, eller de er opdateringer af gamle klassiske spil såsom The Legend of Zelda: The Wind Waker HD og The Castle of Illusion: Starring Mickey Mouse.

Eksklusive og nye titler som Super Mario 3D World og Sonic Lost World hører til sjældenhederne. Ikke desto mindre vil vi se Nintendo udbygge sin platform med flere spil, mens 2014 byder på flere eksklusivtitler såsom Mario Kart 8 og andre klassiske Nintendo-titler.

Udgaver: Wii U Premium med 32 GB hukommelseskort, Nintendo Land-spillet og GamePad. Wii U Basic med 8 GB hukommelseskort.
Pris: 1999-2699 kr.
Web: www.nintendo.com/wiiu

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Gorillaen og hans lille abekattemakker skal på nye eventyr i dette klassiske 2D-platformspil. Donkey Kong og Diddy skal bane sig vej gennem et tropisk paradis, hvor du skal bekæmpe fjender, samle bananer og slås mod store bossdyr. Donkey Kong Country: Tropical Freeze er et glimrende bud på et platformspil, hvor du enten kan samarbejde med en ven eller spille alene.

[pt id=’2028712′ size=’large’ link=’file’]

 

Super Mario 3D World

Verdens mest populære, italienske blikkenslager tager på nye, ophidsende eventyr, hvor du naturligvis skal føre Mario og vennerne gennem en magisk verden fyldt med fjender og guldmønter. Super Mario 3D World er et klassisk Nintendo-platformspil, hvor du kan spille små udfordrende minispil, samarbejde med op til tre venner og udforske en meget omfattende verden.

[pt id=’2028713′ size=’large’ link=’file’]

 

Batman: Arkham Origins

Slip din indre superhelt løs, og optræd som en af de klassiske heltefigurer: I dette kampspil møder den legendariske, maskerede superhelt mange velkendte superskurke i form af Jokeren, Bane og mange andre. Batman: Arkham Origins byder på singleplayer flagermusaction, hvor gadgets og rå nævekraft anvendes i kampen mod Gothams originaler fra underverden.

[pt id=’2028714′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Nintendo
Playstation
Spillekonsol
wii
Xbox

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S