Home » Mus » Væk med musen
Væk med musen

Væk med musen

Share

Erstat din mus med en tegneplade – en god idé hvis du har
museskulder eller er grafiker. Men det er langt fra alt, en tegneplade er god
til. Alt om DATA har kigget på Intous 4 fra Wacom, der giver et godt indtryk

Heldigvis findes tegneplader i flere forskellige størrelser. Intous 4, som Alt om DATA har kigget nærmere på, er en såkaldt Large-plade, hvilket vil sige, at den flyder markant mere end to stykker A4-papir på dit skrivebord. Med andre ord – det første vi måtte gøre, var at rydde et kæmpe område, hvor vi stort set ingen plads havde. Nuvel – sådan er tingene jo ind imellem, og vi fik da skovlet bunkerne væk fra bordet og lagt den meget flotte plade klar til brug.

Installationen var enkel – i med cd-rommen, og derefter følge anvisningen. Pladen skulle sluttes til under installationen, og så gik alt ellers automatisk. Desværre fik vi nogle problemer med driveren under Windows Vista, men under XP gik det helt perfekt. Det er en fordel at bruge den indbyggede Vista-driver, hvis pladen skal bruges sammen med dette operativsystem.

Behagelig i brug

Med pladen installeret og velfungerende, er det bare at komme i gang med at tegne, skrive og generelt aflaste musehånden. Og der skal Wacom have stor ros, for Intous 4 er dejlig at bruge. Det er behageligt at arbejde med den medfølgende pen, og pladen er meget følsom. Det man lige skal vænne sig til, er at pladen er et absolut pegeapparat, ikke som musen der er relativ. Det betyder, at der, hvor du peger på plade med din Stylus, ,det er også der, musen dukker frem på skærmen.

Intous 4 er genial at bruge, hvis du er designer eller bruger programmer som Photoshop meget. Det er utrolig let at bruge den til disse opgaver, og klart at foretrække frem for en mus.

Det kræver naturligvis en del tilvænning at bruge en tegneplade og Stylus frem for en mus – men når du først er vænnet til, så er det svært at komme tilbage til musen.

Men naturligvis har Intous 4 sine begrænsninger. Hvis du er gamer, så skal du ikke forvente, at du kan bruge den der. Men da mus og Intous sagtens kan eksisterer side om side, kan du jo bare skifte over, når du går fra at skulle nakke monstre til at manipulere billeder i Photoshop.

Der er mange muligheder for at programmere Intous 4, så de knapper, der er på siden af pladen, kan få genvejsfunktioner. Samtidig er det muligt at bruge pladen for såvel højre- som venstrehåndede. Pladen kan vendes, og i driveren kan man så specificere, om pladen bruges af en højre- eller venstrehåndet.


Intous 4
  • Funktionalitet
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Den er stor, den er flot og den er god at bruge. Men du skal være villig til at finde over 3.000 kroner for at få den med hjem. Måske lige i overkanten.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
tegneplade
Wacom

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S