Home » Andet » En ny UV-lampe kan rense dit hjem for coronavirus
En ny UV-lampe kan rense dit hjem for coronavirus

En ny UV-lampe kan rense dit hjem for coronavirus

Share

En ny bordlampe fra Philips desinficerer hjemmet for skadelige vira, også den virus, som giver Covid-19. Lampens UV-C-lys egner sig dog ikke til at læse ved

Skulle du være så uheldig at slæbe bakterier og vira med hjem, kan du udrydde dem ved at tænde en ganske særlig bordlampe. Det hævder i hvert fald lysspecialisten Signify, som lancerer den specielle lampe fra Philips.

Lampen er ikke en normal læselampe, men desinficerer rum for virus og bakterier ved hjælp af UV-C-teknologi, ultraviolet lys, hvilket skulle være en gennemtestet og effektiv måde at neutralisere vira og bakterier på.

Da UV-C kan være skadelig for øjne og hud, bliver brugeren bedt om at forlade rummet. Det sker med lampens indbyggede stemmestyring, før lyset tændes. Som ekstra beskyttelse, har lampen indbyggede bevægelsessensorer, der straks slukker for det ultraviolette lys, hvis der kommer nogen ind i rummet.

Tager også svampesporer

Lampen har et kontrolpanel, hvorfra brugeren indstiller, hvad der skal desinficeres. Philips UV-C-lampe kan inaktivere både vira, bakterier, skimmelsvamp og andre sporer.

Hvor lang tid desinficeringen tager, afhænger af størrelsen på rummet og typen af overflader eller genstande. For eksempel tager det cirka 45 minutter at desinficere en gennemsnitlig stue. Et soveværelse tager 30 minutter og et typisk badeværelse cirka 15 minutter.

Den danske UVD Robots desinficerer hospitalsrum.

For at sikre, at rummet desinficeres effektivt, bruger Philips UV-C-lampen en dosis, der overstiger den krævede dosis for at inaktivere de fleste bakterier, der er testet mod UV-C-lyseksponering, angives det.

UV-lys anvendes allerede i dag på hospitaler til desinficering. Her anvender man blandt andet den danskudviklede UVD Robots.

UV-C desinfektionslampen fra Philips er til salg i Danmark med en vejledende salgspris på knap 900 kroner. Den fås blandt andet i Elgiganten.


TAGS
Lampe
uv-lys

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S