Home » Sikkerhed » Usikker babyalarm giver fremmede adgang til at kigge med
Usikker babyalarm giver fremmede adgang til at kigge med

Usikker babyalarm giver fremmede adgang til at kigge med

Share

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har afsløret en række alvorlige sikkerhedshuller i babyalarmen iBaby Monitor M6S, der muliggør ekstern adgang til kameraets optagelser.

En ny rapport fra IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender afslører en række sikkerhedshuller i babyalarmen iBaby Monitor M6S, der øger risikoen for, at hjemmets private optagelser tilgås af tredjeparter. iBaby-alarmer sælges også herhjemme.

”De sårbarheder, vi har fundet i iBaby-kameraet, gør det muligt for en hacker at få adgang til kameraets billeder, videooptagelser og private oplysninger, såsom brugerens mailadresse, navn, placering og profilbillede,” fortæller Chief Security Researcher, Alexandru Balan, der er ekspert i digitale trusler hos Bitdefender.

Fjernadgang til videoindhold

Ejer man en iBaby Monitor M6S, er der en række risici forbundet med, at produktet er opkoblet til internettet, hvilket er nødvendigt for kameraets funktionalitet. En af fejlene i produktets sikkerhed gør det muligt for hackere at få adgang til filer i systemets AWS bucket, en enhed, hvori systemets data opbevares.

Det skyldes, at kameraet bruger en hemmelig nøgle og et adgangsnøgle-ID, når det uploader en alarmering (lyd og billede) til skyen, og disse nøgler kan misbruges til at vise al indhold i lagringssystemet og downloade videoer og billeder fra kameraer med alarmering aktiveret. Man risikerer, at en hacker får adgang til alle brugerens alarmer i form af video og billeder, under visse forhold får fjernadgang til ethvert kamera eller tilgår private informationer om brugeren.

Det har ikke været muligt for Bitdefender at komme i kontakt med udbyderen med henblik på at lukke eller begrænse hullerne i sikkerheden.

Det er ikke, første gang der afsløres sikkerhedsbrister i babyalarmer med videoovervågning eller andre internetopkoblede produkter. Gang på gang har sikkerhedsforskere fundet huller i IT-sikkerheden på denne typer internetopkoblede produkter. Det bekræfter Alexandru Balan:

“Nu har vi undersøgt iBaby Monitor M6S, fordi det er et populært internetopkoblet produkt. Der er uden tvivl utallige andre IoT-enheder, der med stor sandsynlighed er mindst lige så sårbare, som bare ikke er blevet afsløret endnu,” fastslår han.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S