Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Denne USB-stick dræber din laptop på et splitsekund

USB Killer udsender en ladning strøm, der er stærk nok til at riste enhver bærbar, mobil eller tablet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Du bør aldrig sætte ukendte USB-enheder i din pc. Og da slet ikke nu hvor USB Killer er en realitet. Den er skabt til at teste de beskyttende kredsløbene i elektroniske apparater, ved at udsætte dem for en belastning, der i langt de fleste tilfælde er tilstrækkelig til at riste dem på et splitsekund.

USB Killer er forsynet med en DC-til-DC-konverter, der suger strømmen ud af den tilkoblede enhed, for efterfølgende at sende den tilbage igen, via USB datastrømmen, med en ladning på omkring -200V. Dette gentages flere gange i sekundet, indtil den fjernes fra USB-porten. I de fleste tilfælde vil det have den effekt at vitale dele, som cpu, harddisk m.m., brændes helt af. 

USB Killer. USB Killer.

Dræber ikke alle apparater

Hvordan enheder reagerer på mødet med USB Killer er dog forskelligt. Den vist sig i stand til at dræbe laptops som en gammel Lenovo Thinkpad og en helt ny MacBook Pro samt en Xbox One og en Google Pixel mobil. Til gengæld har den ikke kunne få bugt med hverken Galaxy Note7, iPhone 7 Plus eller iPad Pro. Her er opladerporten brændt af, mens resten af enheden har overlevet.

Har du ikke lyst at risikere mødet med en den aggressive USB-stick kan du beskytte dine apparater med en opto-isolator, der isolerer de elektriske kredsløb fra hinanden. Det mest skræmmende scenarie er dog næppe at dine egne enheder futter af, men at USB Killer misbruges mod fly, biler og sårbare industrielle faciliteter. At vi nu ved at USB Killer findes derude og kan købe af alle og enhver bør derfor være en påmindelse om at tænke sig om, før man stikker en USB-enhed i sine apparater.

USB Killer koster 49 dollars og kan købes fra USB Kill

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere