Test: Universel mini-monitor kan også streame

Test: Universel mini-monitor kan også streame

Share

Hi-fi er blevet hot igen, og interessen for bedre lyd er større end længe. Det nye Gida højttalersystem fra Nordic Audio følger i de gamle vikingers spor og vil erobre audioverdenen

Nordic Audio ringer næppe en klokke hos mange, men folkene bag firmaet er kendte danske hi-fi-veteraner, som har villet skabe en seriøs lille højttaler til moderne musikforbrugere.
Resultatet af deres indsats er blevet Gida, hvor alene navnet må have kostet mange timers research på nettet. Gida skal være et gammelt nordisk ord for en sand viking, altså ikke en vinterbader, men en frygtløs erobrer med hang til guld, kvæg og jord samt dans og fest.

Se også:  Nu kan du lytte til lydbøger via Sonos

Avancerede enheder
Der kan også fortælles en spændende historie om konstruktionen af Gida-højttaleren.
Diskantenheden er ikke endnu en dome-type, men en såkaldt Air Motion Transformer (AMT), der blev patenteret i 1972 og bruges af flere high end-mærker, bl.a. Martin Logan og Elac. Det geniale ved en AMT-enhed er, at dens membran er foldet som en plisseret Le Klint-lampeskærm eller en harmonikabælg, så dens areal bliver mange gange større end de synlige 2,5 x 3,5 cm på den aktuelle model. Dette gør enheden robust, samtidig med at den kan flytte meget mere luft end en dome. Ydermere kan en AMT-enhed have en meget homogen udstråling, så du ikke behøver sidde ét bestemt sted – sweet spot – for at få den bedst mulige klang.

Se også:  Guide: Genialt gratis program til film, foto, musik og spil

Del denne